Холивудската звезда Джон Траволта подари своя любим самолет Боинг 707

...
Холивудската звезда Джон Траволта подари своя любим самолет Боинг 707
Коментари Харесай

Траволта с уникален подарък за австралийски музей

Холивудската звезда Джон Траволта подари своя " обичан " аероплан Боинг 707 на австралийски авиационен музей и евентуално ще бъде част от екипажа, който ще закара самолета до новото му местонахождение, написа БГНЕС. Холивудската звезда взе този аероплан, проезведен за Qantas Airways през 1964 година, откакто австралийската самолетна компания го пенсионира преди 30 година " Имам огромното наслаждение да направя това вълнуващо историческо известие, че обичаният ми аероплан Боинг 707 е дарен на Обществото за историческо възобновяване на самолети (HARS) ", съобщи Траволта, който е дипломат на Qantas от 2002 година

Австралийската организация за запазване на въздухоплавателните средства HARS ще помогне да се възвърне самолетът, с цел да може се реализира пътуването от Съединените щати до базата им на към 145 километра от Сидни. Датата за полета към момента не е закрепена, само че артистът съобщи, че възнамерява да бъде на него. " В момента аероплан т изисква доста работа, с цел да бъде възобновен до безвредно за полети положение ", сподели Траволта.

Президентът на HARS Боб Де Ла Хънти сподели, че концепцията за пръв път се е появила, когато той се срещнал с Траволта през 2009 година и двамата облетели със Super Constellation 1955 на Qantas източното крайбрежие на Австралия. Боинг 707 беше преобладаващ пътнически аероплан през 60-те години на предишния век, спомогнал за появяването на времето на дълги пътувания по въздух, които до тогава бяха в ръцете на железопътния и морския превоз.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР