Холивудската звезда Алек Болдуин е с разбито сърце, след като операторка загина простреляна ...

Холивудската звезда Алек Болдуин е с разбито сърце, след като операторка загина простреляна

Алек Болдуин с първи думи, след инцидента, при който простреля по погрешка млада жена

  Холивудската звезда Алек Болдуин е с " разбито сърце " , след като операторка почина простреляна от него с реквизитен револвер на снимачна площадка в щата Ню Мексико, предава БТА. В Туитър артистът заяви , че сътрудничи на полицията в следствието на случая .

 

" Няма думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния случай , отнел живота на Халина Хъчинс, брачна половинка , майка и надълбоко ценена наша колежка " , написа Болдуин в Туитър и добави : 

" Поддържам връзка със брачна половинка й, оферирам поддръжката си на него и семейството му. Сърцето ми е разбито поради брачна половинка й, сина им и всички, които познаваха и обичаха Халина " .

 

Болдуин стреля с реквизитен револвер по време на фотоси , умъртви операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоуъл Соуза, заяви шерифството на окръг Санта Фе. Трагичният случай стана при снимането край град Санта Фе на уестърна " Rust " . Болдуин е и продуцент на кино лентата , в който играе. 

Пистолетът, с който е стрелял на снимачната площадка, е съдържал един реални патрон, съобщи Ройтерс, като се базира на информация от вътрешно известие на районния клон на Международната асоциация на театралните служащи , представена от " Варайъти " и " Индиуайър " .

Хъчинс е превозена с хеликоптер до болницата на университета на Мексико, където е открита смъртта й. Режисьорът Соуза е ранен и бил откаран в болница, откъдето по натам е изписан. А Болдуин бил видян " облян в сълзи "  пред сградата на шерифската работа , заяви локалното списание " Санта Фе Ню Мексикан " . 

 

" Единственият реални патрон е бил изстрелян инцидентно на снимачната площадка от артиста , поразявайки и операторката Халина Хъчинс, и режисьора Джоуъл Соуза " , се показва в известието .

Алек Болдуин е копродуцент на уестърна " Rust " и изпълнява ролята на дядо на 13-годишно момче, осъдено за ликвидиране по несъобразителност . От шерифската работа оповестиха , че не са повдигнати обвинявания и че следствието не е приключило. 63-годишният артист към този момент е дал показания.

Болдуин е притежател на голям брой награди " Еми " и " Златен глобус " , номиниран е за премия " Оскар " . Снимките на кино лентата " Rust " са прекъснати за неопределен срок . Пътят към региона на снимачната площадка бе затворен в петък и охранители връщаха хората.

Инцидентът възроди спомена за различен съдбовен случай по време на фотоси . През 1993 година артистът Брандън Лий, син на именития Брус Лий, бе прострелян смъртоносно с реквизитен револвер по време на фотосите на кино лентата " Гарванът " и умря на 28 година

Хъчинс, която е на 42 години, е от Украйна и е израснала в руска военна база до Северния полярен кръг. Работила е като разследващ публицист в Европа, сочат данни на уеб страницата й. Завършва Американския кино институт през 2015 година и е избрана за една от изгряващите звезди измежду американските кинооператори през 2019 г.

Източник: varna24.bg