Холандското вето срещу приемането на България в Шенгенската зона без

...
Холандското вето срещу приемането на България в Шенгенската зона без
Коментари Харесай

България реагира остро след холандското вето за Шенген

Холандското несъгласие против приемането на България в Шенгенската зона без граничен надзор провокира остри реакции в България.

" Вместо европейска взаимност, България получава цинизъм! ", написа в профила си във Facebook президентът Румен Радев, съобщи БНР. Държавният глава напомни, че трима български служители на реда изгубиха живота си по време на охраняване на външната граница на Европейски Съюз. Радев счита, че холандският министър председател Марк Рюте неприемливо внушава, че границата е преодолима против 50 евро.

Това е " извънредно обидно ", акцентира министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Според него България поставя " изключителни " старания за гранична защита. Силовият министър напомни мнението на Европейска комисия, че страната ни дава отговор на всички условия на Шенгенското законодателство.

В изявление за bTV министърът на правораздаването Крум Зарков съобщи, че Нидерландия работи " голословно от техническа, юридическа и политическа позиция ". Той е сюрпризиран от решението, защото България е посочила, че дава отговор на Шенгенските условия.

" Разговаряхме с холандците доста пъти, отговаряхме на всеки един от техните въпроси. И в този момент внезапно техният министър председател взе това извънредно решение с неприемливи внушения ”, означи Зарков.  

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР