Холандското правителство попари надеждите за предсрочно облекчаване на локдауна, като

...
Холандското правителство попари надеждите за предсрочно облекчаване на локдауна, като
Коментари Харесай

Мерките в Нидерландия ще останат в сила поне до 28 април

Холандското държавно управление попари очакванията за предварително облекчение на локдауна, като съобщи, че въведеният полицейски час и други ограничения ще останат в действие минимум до 28 април, съобщи Ройтерс.
Броят на инфектираните в страната доближи най-високото си ниво от две седмици, откакто през вчерашния ден бяха открити 8218 нови случая.
По-рано държавното управление беше декларирало, че обмисля да облекчи рестриктивните мерки на 21 април, като анулира полицейския час и разреши на питейните заведения и заведенията за хранене да обслужват гости навън. Но през вчерашния ден представител на държавното управление съобщи пред Нидерландската осведомителна организация (АНП), че облекчаването на ограниченията ще се отсрочи най-малко с една седмица.
Премиерът Марк Рюте ще изясни решението във вторник на държавна конференция, отдадена на битката с ковид, добави представителят.
В момента в интензивните отделения в страната има 788 пациенти с COVID-19. Болници и учени в страната предизвестиха да не се избързва с анулацията на рестриктивните мерки и че пикът на третата вълна не е отминал, отбелязва Ройтерс.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР