Холандският парламент одобри споразумение с Украйна, чиято цел е да

...
Холандският парламент одобри споразумение с Украйна, чиято цел е да
Коментари Харесай

Холандският парламент прие споразумение с Украйна по делото за сваления MH17

Холандският парламент утвърди съглашение с Украйна, чиято цел е да се улесни търсенето на отговорност, от лица, имащи виновност за свалянето на малайзийския " Боинг " над Донбас, съобщи Дойче веле.

В документа се показва, че правосъдният развой ще се води в холандски съд. Вероятно той ще бъде стихотворец от магистрати в Хага.

Присъдите, които ще бъдат произнесени, ще може да се извършват и на територията на Украйна, в случай че наказаните лица не бъдат предадени на Холандия.

Ратифицирането на съглашението е " значима стъпка по пътя към намиране на истината и търсене на правосъдна отговорност от обвинените, като с това отговаряме на настояванията на околните на жертвите ", разяснява холандският министър на вътрешните работи Стеф Блок.

Ни 6 юни холандското държавно управление съобщи, че не счита, че украинските управляващи имат виновност за свалянето на малайзийския " Боинг "

Според държавното управление, няма юридически обосновани доказателства, че Украйна Киев носи виновност за това, че не е затворила въздушното си пространство, показва Блок в писмо до долната камара на холандския парламент.

Уточнението идва на фона на опитите на Москва да вмени виновност на Киев за злополуката и упреците на Кремъл, че украинското небе е останало отворено за полети.

През май 2018 година Холандия и Австралия оповестиха публично, че за злополуката е виновна Русия.

Припомняме, при нея починаха 298 души, множеството от които холандски жители.

Кремъл отхвърля виновност за нещастието, макар уликите, че ракетата, с която е свален самолетът, е доставена от съветска военна част, основана в Курск. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР