Холандски депутати се събраха за обсъждането на премахването на законите

...
Холандски депутати се събраха за обсъждането на премахването на законите
Коментари Харесай

Проблемите на холандците: Законно ли е да се обижда краля

Холандски депутати се събраха за разискването на премахването на законите от XIX век, които дефинират като закононарушение обидата против краля, и поддържат проектозакона, съгласно който тази норма към този момент не дава отговор на " модерната монархия ", осведоми " Франс прес ", представена от БГНЕС. Но въпросът е гореща тематика в Холандия, където кралското семейство е доста обичано, а крал Вилем-Александър се оказа толкоз известен, колкото майка му, някогашната кралица Беатрикс, откогато наследи трона през 2013 година

Държавата, която е с население 17 милиона души, остава една от дребното страни, които към момента поддържат законите " lese majeste ", съгласно които е закононарушение да оскърбяваме или да клеветим монарха.

Но проектозаконът, препоръчан от прогресивната партия D66 - член на ръководещата коалиция - предизвиква несъгласия в нежния ръководещ алианс от четири партии.

Въведените като съображение за правосъдно гонене правила през XIX век през днешния ден значат " ограничение на свободата на словото ", твърди депутатът от D66 Кейс Верховен в своя законопроект, който бе показан за първи път при започване на 2016 година

" От 1830 година са минали 185 години. Това е добра причина за актуализиране на измененията в законодателството ", сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР