Холандската технологична компания Philips обяви днес, че печалбата ѝ е ...

Холандската технологична компания Philips обяви днес, че печалбата ѝ е

Силните продажби на медицинско оборудване подкрепиха отчета на Philips

Холандската софтуерна компания Philips разгласи през днешния ден, че печалбата ѝ е повишена с 2,6% през третото тримесечие до 583 млн. евро (646,3 млн. долара) с помощта на мощните световни продажби на нейното здравно съоръжение, написа CNBC.

Сравнимите доходи са се нараснали с 6 на 100 до 4,7 милиарда евро, водени от двуцифрен напредък на продажбите на болнично съоръжение в Китай, Индия и Латинска Америка.

Резултатите на Philips съответстват с предварителните резултати, които компанията регистрира по-рано този месец, когато предизвести, че няма да успее да извърши прогнозата за маржа на печалбата за 2019 година поради комерсиалните мита и по-слабите резултати на звеното ѝ Connected Care.Още по тематаПродажбите на Philips изпревариха упованията на анализаторитеБразилия и ФБР проверяват Siemens и Philips

Предупреждението на компанията изтри към 3 милиарда евро пазарна стойност от в миналото процъфтяващия конгломерат, който през последните години се концентрира върху технологии за опазване на здравето.

„ През третото тримесечие имахме смесени резултати “, съобщи основният изпълнителен шеф Фран ван Хутен.

Philips резервира задачата си за възстановяване на сравнимите продажби с 4 до 6% тази година. Маржът на поправената ѝ печалба се чака да нарасне с едвам 10 базисни пункта до 20 базисни пункта през 2019 година, и да стигне до първичната цел за 100 базисни пункта през 2020 г.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg