Холандската полиция задържа 2,5 тона метамфетамини - най-голямата пратка от

...
Холандската полиция задържа 2,5 тона метамфетамини - най-голямата пратка от
Коментари Харесай

Рекордно количество метамфетамини е заловено в Холандия

Холандската полиция задържа 2,5 тона метамфетамини - най-голямата пратка от този тип, залавяна в Европа. Стойността на дрогата на дребно се мери в " стотици милиони евро ", посочи полицията. Засега арести няма, само че следствието продължава да цялостни обороти.


Пробивът е сбъднат в границите на течащо следствие в офис постройка. Полицията забелязала, че вторият етаж от постройката наподобява по-голям извън, в сравнение с от вътрешната страна. След ревизия проверяващите разкрили скрито помещение с тоновете опиати, увити в пакети и складирани в пазарни торби. " Невъзможно е такова количество да се пласира единствено в Холандия ", отбелязва полиция. В ход е следствие против притежателите на постройката.

Впоследствие полицията е разкрила склад в Утрехт, където са били съхранявани 17 хиляди и 500 литра химикали, употребявани за филтриране на кокаин и произвеждане на синтетични опиати. Последни изследвания на отходните води демонстрират, че използването на метамфетамини в холандските градове е относително по-слаба, в сравнение с в Съединените щати и Австралия, само че все пак нараства. Цялата открита дрога е унищожена, разгласи холандската полиция. За 2019 година холандските управляващи са разрушили четири лаборатории за синтетични опиати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР