Холандската полиция е арестувала в Амстердам българина Огнян Зарков Борисов,

...
Холандската полиция е арестувала в Амстердам българина Огнян Зарков Борисов,
Коментари Харесай

Milano Today: Заловеният в Амстердам българин е от “Кокаинови крале”

Холандската полиция е арестувала в Амстердам българина Огнян Зарков Борисов, прочут като Точко или Михаил и разследван в Италия поради кокаиновата спекулация на Брендо. Според Milano Today това станало по искане на карабинерите от Милано. Българинът е разследван поради присъединяване си в кокаиновия трафик от 2006 година, поради който беше наказана организацията на Евелин Банев.

Смята се, че Борисов е бил дясна ръка на Радослав Атанасов - Ради, който беше наказан от италианските управляващи по тази причина, че е бил отпред на организацията на така наречен овулатори. Те пренасяли в стомасите си капсули кокаин посредством самолетни полети от Латинска Америка за Европа. Самият Ради сътрудничи на италианските управляващи и с помощта на него Апелативният съд в Милано удостовери предходната година за повторно 20-годишната присъда на Брендо.

Според италианските следователи арестуваният в този момент Огнян Борисов преди време вербувал мулета в България, които да придвижват дрога. За задачата си служел със своя туристическа организация. Пътуващите посредством нея българи стигали до венецуелския остров Маргарита и с тях се свързвали хора на колумбийската наркомафия. На всеки пощальон плащали по 2000 евро на полет, с цел да придвижи дрогата до Милано през Амстердам. Чрез един полет организацията успявала да прекара по 15 кг кокаин. В Милано куриерите били посрещани от Огнян Борисов, който ги настанявал с подправени документи в апартамент и локален мотел.

Италианските управляващи получили наскоро сигнал, че Борисов е в Амстердам. Местната полиция го разпознала на улицата на 29 май.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР