Холандия стана световен шампион за първи път в историята си

...
Холандия стана световен шампион за първи път в историята си
Коментари Харесай

Холандия световен шампион за първи път след невероятна драма

Холандия стана международен първенец за първи път в историята си по хандбал при дамите след невероятна драма. В мача за купата на Мондиал 2019 в Япония " лалетата " надвиха над Испания с 30:29 (16:13) с гол от дузпа в последната секунда.

Холандия завоюва международната купа за първи път, а с това и виза за Олимпиадата в Токио 2020. Международните триумфи на този тим започнаха преди 4 години, когато игра на финала на международното състезание в Дания, само че остана със среброто. След това " лалетата " останаха 4-и на Игрите в Рио 2016, само че израстването им продължи с бронз от шампионата на планетата през 2017-а, с цел да стигнат до купата на Мондиал 2019.

За отборът на Испания пък сребърните медали е най-хубавия резултат в историята, само че доста обещаващ поради това, че " Ла Фурия роха " е хазаин на идващото международно състезание при дамите през 2021 година. Испания ще играе и на междуконтиненталните квалификационни шампионати за Токио 2020 през април следващата година.

По-рано през днешния ден олимпийският първенец Русия завоюва бронзовите оценки след победа над Норвегия с 33:28.

Испания повеждаше с четири гола задатък на четири пъти през първото полувреме на финала. Последните минути преди почивката бяха извънредно мощни за Холандия и " лалетата " взеха задатък от 16:13. Холандките повишиха преднината си до 22:17 през втората част, само че след това се стигна до 29:29 и червен картон за Айноа Ернандес единствено шест секунди преди края на мача. Лоис Абинг се разписа от последвалото 7-метрово мятане, носейки шампионската наслада за Холандия.

Най-резултатна за Холандия стана звездата Еставана Полман с 9 гола, която след края на финала беше оповестена и за най-полезна състезателка (MVP) на шампионата. Лоис Абинг добави още 7 попадения за триумфа. Александрина Кабрал Барбоса се отличи със 7 гола за Испания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР