Хофенхайм нанесе тежко поражение на Шалке 04 с 5:2 в

...
Хофенхайм нанесе тежко поражение на Шалке 04 с 5:2 в
Коментари Харесай

Хофе направи за смях Шалке насред Гелзенкирхен

Хофенхайм нанесе тежко проваляне на Шалке 04 с 5:2 в гостуването си на стадион “Фелтинс Арена” в Гелзенкирхен от 30-ия кръг на Бундеслигата. това бе четвърти следващ триумф за възпитаниците на Юлиан Нагелсман, които още веднъж се върнаха в борбата за Лига Европа. домакините пък записаха трети мач без победа и към този момент са рисково покрай зоната на изпадащите.

Гостите взеха преднина от два гола още до почивката след точни изстрели на Ишак Белфодил в 25-ата и Андрей Крамарич в 45-ата минута.

В 60-ата минута Шалке за малко върна интригата, намалявайки резултата с гол на Даниел Калиджури.

Радостта на “кралскосините” обаче бе прекомерно къса и в 65-ата минута Адам Салай вкара трети гол за Хофе, а по-късно Надием Амири и още веднъж Белфодил прибавиха още две попадения във вратата на Александер Нюбел.

В самия завършек на мача Гуидо Бургщалер направи загубата на Шалке малко по-почетна, само че това надали донесе някаква разост на почитателите по трибуните.

След този триумф Хофенхайм излезе на 6-ото място в класирането с 50 точки. Шалке 04 пък се намира на 15-ото място с 27 точки в актива си.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

КЛАСИРАНЕ

Бундеслига 30 кръг, събота 20 април  Шалке 04 2:5краен резулат  Хофенхайм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР