Хладилник в ресторант в Мисисипи, САЩ, спаси живота на девет

...
Хладилник в ресторант в Мисисипи, САЩ, спаси живота на девет
Коментари Харесай

9 души оцеляха при смъртоносно торнадо, като се скриха в хладилник ВИДЕО

Хладилник в ресторант в Мисисипи, Съединени американски щати, избави живота на девет души от опустошителното торнадо, което връхлетя щата.

Когато светлините на заведението й " Chuck`s Dairy Bar " стартират да примигват, а в далечината се чува екот, Трейси Хардън схваща, че торнадото, което съгласно прогнозата ще удари дребното й градче Ролинг форк в Мисисипи в петък вечерта, ще бъде доста по-опасно, в сравнение с допуска. 

Жената извиква " Хладилника! " и дружно със брачна половинка и чиновниците си се втурва към големия правоъгълник от сив метал, който в последна сметка избавя девет човешки живота. 

Според управляващите на южния щат торнадото, което връхлетя Мисисипи в петък вечерта, изминавайки над 150 километра, е предизвикало гибелта на минимум 25 души и големи вреди. 

На телефона си 48-годишната Трейси Хардън получава известия от родственици, които я предизвестяват за извънредно мощно торнадо.

" Светлините примигваха, извиках " Хладилника! ", споделя тя. Но още преди брачният партньор й да сграбчи вратата на уреда, помещението потъва в мрак. 

" Той ни избута в хладилника, а аз крещях имената на всички, с цел да се уверя, че са налице ", прибавя Трейси, мъчно сдържайки страстите си.

Вятърът е толкоз мощен, че брачният партньор й съвсем губи надзор над вратата, която би трябвало да държат едвам открехната, с цел да не останат в капан вътре, в случай че бурята продължи.

Деветимата остават дълго време - в действителност им е невероятно да си спомнят какъв брой тъкмо, притиснати един към различен, компактно долепени до рафтовете с мляко и месо. 

" Люлеехме се във всички направления, хладилникът се движеше, викахме, плачехме, молихме се. И внезапно просто спря ", споделя Хардън.

Съпругът й се пробва да отвори вратата, която наподобява заклещена, до момента в който тя звъни на телефон 911. Останалите викат за помощ с вярата някой да ги чуе.

Silver City, Mississippi.

And this is just the beginning.... a tornado is coming over the city.
— Юрий (@Youri47021927)

Точно в този миг се появява клиентът, за който готвачката е приготвила пържола директно преди торнадото да връхлети. Мъжът е със счупена ръка, само че някак съумява да разчисти отломките, запречили вратата на хладилника. " Той я отвори и ни измъкна всички ", споделя с признателност Трейси Хардън.

Навън е пустота. Наоколо всички здания са сринати и изравнени със земята. Двата мотела наоколо до ресторанта, които също са били благосъстоятелност на Трейси и брачна половинка й, са изчезнали. 

" Бог ни избави, а Трейси Хардън беше неговият инструмент ", споделя готвачката Барбара Нел Макрейнолдс-Пинкинс.

Как собственичката на ресторанта резервира наличие на духа и съумява да се сети за големия ледник, който да им послужи за леговище?

" Чувала съм, че в случай че сте в ресторант и има ледник, би трябвало да влезете в него. Току-що разбрах за какво ", споделя тя през сълзи.

Трейси Хардън споделя, че към момента е рано да мисли за следствията, за застраховката, за възобновяване на заведението, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Това е най-малкото ни грижа пред лицето на опустошенията ", споделя тя. " Но това е място, на което сигурно ще се върнем ", добавя собственичката.

Колкото до хладилника: " ще го покрием с бронз, ще го създадем целия хубав! ", споделя Трейси през смях. " Той избави живота ни! "

Here is a look at some of the tornado damage in Rolling Fork, Mississippi from the storm on March 24, 2023.
— msema (@MSEMA)

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР