ХИВ-позитивен обвиняем поиска да бъде пуснат на свобода, но Окръжният

...
ХИВ-позитивен обвиняем поиска да бъде пуснат на свобода, но Окръжният
Коментари Харесай

ХИВ-позитивен остава зад решетките

ХИВ-позитивен обвинен изиска да бъде пуснат на независимост, само че Окръжният съд в Сливен му отхвърли. Решението бе доказано и от втора инстанция – Апелативният съд в Бургас.

Мъжът, чието име не се оповестява, бил задържан за нелегално владеене на синтетични опиати и прекурсори за производството им, като закононарушенията са осъществени в изискванията на рецидив. Той обаче изискал да бъде пуснат под домакински арест, с цел да може да се лекува.

Здравословното му положение е било взето поради и арестуваният бил настанен не в следствения арест, а в ареста към Сливенския затвор, където има и медицински център. Въпреки това мъжът твърди, че единствено един път е съумял да вземе нужните лекарства със съдействието на лекуващия го професор, защото приемането им става против персонална карта. Казал, че и различен път бил арестуван и освобождаван с по-лека мярка, която не нарушавал.

Окръжният съд обаче показва, че с изключение на изказванията на обвинения, липсват каквито и да е доказателства, че лекуването е било прекратено. Още при задържането му категорично било записано, че не е било нужно ХИВ-позитивният да лежи в болница. “Въпросното заболяване е било налице и към деня на процесните закононарушения, само че не е попречило на обвинения да ги извърши ”, показват магистратите. Препис от решението си те изпращат до началника на пандиза, както и до прокуратурата, с цел да бъде обезпечено медикаментозно лекуване, в случай че е належащо и настаняване на обвинения в затворническата болница в София.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР