Хитовият спектакъл, разказващ за последните години на скандалния Маркиз Дьо

...
Хитовият спектакъл, разказващ за последните години на скандалния Маркиз Дьо
Коментари Харесай

Маркиз Дьо Сад се завръща в Театъра на армията

Хитовият театър, разказващ за последните години на скандалния Маркиз Дьо Сад, се завръща с освежен състав на сцената на Театър " Българска войска ", след дълго спиране. През 2019 година режисьорът Иван Урумов сложи за първи път в България пиесата на Дъг Райд, която бързо се трансформира в събитие за театралната аудитория. Влизайки като буря в ролята на един от най-шокиращите и провокативни облици - Маркиз Дьо Сад, Георги Кадурин съумя да трансформира скандалния воин в основно настоящо лице на една, по-скоро впечатляваща и поучителна, приказка, проследяваща борбата сред любовта и пристрастеността, както и сред бруталността на цензурата и непредвидимите последици от изразяването на свободната мисъл. Брилянтната сценография и обилните костюми, основани от Нина Пашова, бяха оценени от комисията на САБ с номинация " Икар " през 2020 година

И не щеш ли след дълго спиране спектакълът за Маркиза, чиято персона и разбирания към момента всяват ужас и не престават да шокират, още веднъж чака своята среща с публиката. Към прелестния актьорски състав се включва най-младият член на трупата - артистът Ясен Атанасов. Той влиза в облика на свещеника маниак Абат Дьо Кулмие.

Пиесата на Дъг Райт " Маркиз Дьо Сад ", която също би могла да бъде наречена от някои " скандална ", споделя за последните години на Маркиз Дьо Сад в лудницата " Шерантон ", където, обособен от света, написа перверзните си съчинения. Съюзници са му допустимо най-нелогичните съидейници - девствена перачка и духовник. В общата картина на пристрастеност, доверчивост и грубост по извънреден метод се вплитат и персонажите на Георги Къркеланов, Луизабел Николова, Антоанета Добрева-Нети и Тигран Торосян. Музиката е на композитора на театъра Добрин Векилов-Дони.

Първите срещи на " Маркиз Дьо Сад " с публиката са на 9 и 10 декември от 19 ч.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР