Хирурзи от МБАЛ-Пазарджик спасиха живота на 14-годишно дете от град

...
Хирурзи от МБАЛ-Пазарджик спасиха живота на 14-годишно дете от град
Коментари Харесай

Лекари спасиха 14-годишно момче от Пещера, наръгано с нож от свой приятел

 Хирурзи от МБАЛ-Пазарджик избавиха живота на 14-годишно дете от град Пещера, наръгано с нож от собствен връстник. Момчето е докарано нощес към 18 ч. в Спешно поделение, предаде bTV.

Медиците са създали нужните прегледи и проучвания и са го превели в Хирургично поделение за незабавна интервенция.

" Детето постъпи при нас с прободна рана в региона на шията, с травматични пострадвания и пневмоторакс. Касае се за проникващо пострадване в гръдната клетка. Трябваше да реагираме бързо, тъй като имаше заплаха за живота му “, описа доктор Муса Дурльов, който е част от екипа, направил животоспасяващата интервенция.

В нея се включват и хирургът доктор Петър Цветков, анестезиологът доктор Вътьо Вътев, операционната сестра Спаска Николова и анестезиологичната сестра Гергана Начкова.

За случая е подаден сигнал в полицията, откакто околните на детето са съобщили на лекарите, че то е потърпевшо след сборичкване с друго дете, което му е забило ножа.

Пострадалото момче е било на посетители на нападателя си, който, откакто го наръгал, е избягал.

Детето е извадило огромен шанс, считат лекарите. Ако острието на ножа беше засегнало подключичната артерия, която се намира на по-малко от половин сантиметър от мястото на пострадването, то нямаше да оцелее, безапелационни са хирурзите, които са го оперирали. 14-годишното момче ще остане за лекуване в Хирургично поделение най-малко седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР