Химическо замърсяване с неустановен засега произход и в река Искър.

...
Химическо замърсяване с неустановен засега произход и в река Искър.
Коментари Харесай

Установиха замърсяване на река Искър, търси се източникът

Химическо замърсяване с непостоянен към този момент генезис и в река Искър. В региона на Нови Искър мазни петна по повърхността на водата подвигнаха на крайник екоинспекцията и Столичната община. До два дни ще стане ясно какво е замърсило реката.

Нови Искър, Район Нови Искър

Местни хора забелязали през вчерашния ден по реката мазни петна, сменящи цветовете си. От Регионална инспекция за опазване на околната среда - София не пожелаха да застанат пред камера до момента в който не бъде изяснено с решителност какъв тъкмо е замърсителят. Но успокояват, че няма заплаха за популацията. Хората обаче не крият, че са разтревожени.

Повече от час чиновници на спешната дирекция на Столична община газили в студената вода. Така съумели да открият от кое място се изливат химикалите.

Красимир Димитров - шеф на Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита ": Нашият екип откри тръба, пластмасова тръба, от която се изтичат в река Искър замърсители. Ако не се откри източникът от къде е, тази тръба ще бъде затапена.
Изглежда обаче, че от тръбата продължава приключването на замърсители. Въпреки дъжда, мазни петна не престават да плуват по повърхността на водата, която наподобява и по-мътна.

Екоинспекцията ревизира предприятия наоколо до реката, с цел да се стигне до притежателя на тръбата, който е заплашен от санкция до 10 000 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР