Химическият гигант обяви, че ще произвежда от 2022 г. коронавирусната

...
Химическият гигант обяви, че ще произвежда от 2022 г. коронавирусната
Коментари Харесай

Bayer ще произвежда ваксината на CureVac от 2022 г.

Химическият колос разгласи, че ще създава от 2022 година коронавирусната ваксина, която немската фармацевтична компания създава, съобщи Агенция Франс Прес, представена от БГНЕС.

" Щастлив съм да ви кажа, че разполагаме с нужния потенциал за произвеждане на имунизацията, основана на РНК на CureVac, " сподели пред публицисти ръководителят на фармацевтичните артикули на Bayer Стефан Улрих.

Той добави, че компанията ще се стреми да създаде 160 милиона дози през първите 12 месеца.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Германският фармацевтичен колос Bayer AG разгласи в четвъртък,...

Съобщението беше направено часове преди немските политически водачи и производителите на ваксини да се срещнат на фона на продължаващото отчаяние от бавната акция на Европейски Съюз за.

" Нашите полемики с държавното управление ясно демонстрираха, че наличността на ваксини би трябвало да се усили ", сподели Улрих на конференция с немския министър на опазването на здравето Йенс Шпан.

Докато Bayer добие опит в производството на ваксини, компанията предлага " мощно ноу-хау в създаването на биотехнологични артикули ", добави той.

Ваксината на CureVac към момента не е получила зелена светлина от регулаторите, само че министърът на опазването на здравето Шпан съобщи през днешния ден, че " е на път за утвърждение през идващите седмици ".

CureVac стартира последните изпитвания в трета фаза на претендента си за ваксина в средата на декември, като включи повече от 35 000 доброволци в Европа и Латинска Америка. Главният изпълнителен шеф на CureVac Франц-Вернер Хаас съобщи, че неговата компания ще създаде няколко стотин милиона дози лична ваксина до края на 2021 година.

През юни немското държавно управление взе 23-процентен дял в компанията за 300 милиона евро. То също по този начин даде 252 милиона евро безплатна помощ за проучвания на.

CureVac влезе в интернационалните заглавия през март, когато се появиха клюки, че тогавашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп желае извънреден достъп на Съединени американски щати до нейната коронавирусна ваксина - изказване, отречено от двете страни.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР