Хиляди възрастни хора няма да получат полагащата им се великденска

...
Хиляди възрастни хора няма да получат полагащата им се великденска
Коментари Харесай

,,Български пощи“ остави хиляди пенсионери без пари: Изкарват ни виновни, че не сме ги взели!

Хиляди възрастни хора няма да получат полагащата им се великденска добавка от 60 лева, която беше отпусната от Министерския съвет предишния месец. Оказва се, че системата на „Български пощи“ не разрешавала едновременното погашение и на бонуса, и пенсията, предава Bulgaria ON AIR.

Великотърновецът Красимир Димитров от една година е пенсионер. Всеки месец получава пенсията си от пощенския клон в един от търновските квартали. Все още не е получил месечната добавка от 60 лв..

„И ти споделят: „системата не дава да се изплатят надбавките без пенсията!“ Следващия ден ти получаваш едно писмо в което написа: „надбавките се изплащат до 6 юни“. Пенсиите стартират да се изплащат от 7 юни. Тоест крайният период е 6 юни, ще кажат, като отидеш там, системата не е дала, т.е. ти си отговорен, че не си си взел парите. Значи няма да вземеш никакви надбавки!“, разяснява той.

Димитров показва и различен проблем при обслужването на пенсионери от „Български пощи“.

„Проблемът е подобен, че в пощенския клон се доставят не повече от 5000 лева или 2000-3000 лева, има 30-40-50 индивида, които чакат. Ако вземат минималната пенсия, която с добавките е 400 лв., парите стигат за 5-6 индивида. След като свършат парите, хората си отпътуват и им споделят: „елате следобяд, елате утре“. Тези хора от време на време губят към 10 дни, с цел да си получат пенсиите!“, сподели още той.

Голяма част от българските пенсионери не желаят да получават парите си по банкова сметка, а в пощенските клонове.

„Не мога с банкомат, на мен ми е комфортно на ръка!“, показа Мая Иванова.

От Националния застрахователен институт отхвърлиха коментар по тематиката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР