Хиляди се събраха за седми пореден ден пред президентството, за

...
Хиляди се събраха за седми пореден ден пред президентството, за
Коментари Харесай

Протестиращите: Оставките на тримата министри са недостатъчни

Хиляди се събраха за седми следващ ден пред президентството, с цел да изискат оставките на държавното управление и на основния прокурор. Протестно шествие потегли по централните улици на столицата. 
Засилено полицеско наличие има пред постройката на Народното събрание, където протестиращите стопираха и скандираха " Оставка! ". Демонстрацията минава умерено. Сподели с твоите другари
Има и служители на реда с жълти жилетки, които са с надпис " Антиконфликт ". Организаторите на митингите оповестиха, че също имат свои охранители на реда - момчета със зелени ленти на лявата ръка.
Протестиращите показаха неодобрение от поисканите три оставки на министри от кабинета " Борисов 3 "  и още веднъж настояха за оставка на цялото държавно управление. Те изрекоха съмнения, че тези оставки целят потушаване на напрежението и намаляване на митингите против кабинета " Борисов 3 ".
Тази вечер митингът би трябвало да завърши по-рано от нормално - към 22 часа. 
В Плевен митингът довечера е проведен като автошествие, което мина през целия град. Рокери и над 70 автомобила с развети флагове и включени клаксони обиколиха и всички квартали. 
В продължение на цялата протестна обиколка, водачите подаваха звуков сигнал и развяваха трибагреници. Автошествието е позволено от общинската власт и служители на реда се грижиха за сигурността и реда.
За поредна вечер недоволни от ръководството жители се събраха пред постройката на Община Ямбол с претенции за промяна на политическата система. 
Протестиращите жители отново заявиха, че не желаят политически сили да се възползват от гражданското неодобрение.
И в Русе за седма поредна вечер хората излязоха на площада пред Съдебната палата, с цел да изразят несъгласието си с политиката на държавното управление и да изискат оставките на премиера Борисов и основния прокурор Гешев.
Сред протестиращите в Русе съществена тематика за полемики бяха новините, свързани с обсъжданите разновидности за деяние на партия ГЕРБ, и изказването на президента Радев. За всички обаче сплотяващо е настояването на оставки и смяна на модела на ръководство.
И довечера викания „ Оставка “ огласиха Габрово. За поредна вечер недоволни от ръководството на страната желаеха държавното управление и основният прокурор да се отдръпват.
За четвърти път жители на Добрич излязоха на митинг под наслов „ Добрич против мафията “. Недоволните от настоящето ръководство на страната желаеха оставката на държавното управление и смяна на системата. Десетките жители направиха и протестно шествие до централата на Политическа партия ГЕРБ в града със викания за оставка на кабинета.
Благоевградчани със флагове и вувузели се събраха за следващо протестно шествие, посредством което да изразят недоволството от ръководството на страната ни. 
Вижте още:
Премиерът изиска и ще получи оставките на министрите Горанов, Маринов и Караниколов
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР