Хиляди се събраха отново във вторник вечерта пред Министерския съвет

...
Хиляди се събраха отново във вторник вечерта пред Министерския съвет
Коментари Харесай

Протестът в 34-тия ден: Това е нашата Шипка

Хиляди се събраха още веднъж във вторник вечерта пред Министерския съвет в 34-тата вечер на митинга с искане на оставките на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев. Неговият надпис е " Площад Независимост е нашата Шипка ".

Традиционно след 21 часа множеството се насочи към Орлов мост, където е ситуиран единият от трите палаткови лагера. Хората в него се заканиха да засилят натиска си върху кабинета да подаде оставка.

От трибуната пред президентството представителят на така наречен Отровно трио Арман Бабикян сподели, че освен барикадата на Орлов мост няма да се вдигне, само че и ще се върне тази при Ректората на Софийския университет, която преди дни бе свалена, с цел да се улесни прекосяването на градския превоз.

Протестът даде знак, че счита да се радикализира и да се засилят блокадите.

Бабикян обаче изясни, че триото не е основател на появилото се по-рано денем събитие в сряда за повдигане на палаткови лагери пред постройките на множеството ведомства, които са ситуирани в центъра на София.

" Блокадата на кръстовищата безспорно е ефикасна, тъй като притегля публичното внимание, само че в това време се трансформира в още една причина за противоречие и разцепление посред ни, която ръководещите употребяват против нас. Нека обсадим основните институции и да пречим на който би трябвало! ", се посочваше в поканата за повдигането на палатки в 17 часа в сряда пред Съдебната палата, постройката на Европарламента, както и на министерствата на защитата, на правораздаването, на туризма, на културата, на спорта, на финансите, на труда, на вътрешните и на външните работи. Заканата е палатките да останат на тези место " до момента в който свалим държавното управление ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР