Хиляди се събраха на днешния антиправителствен протест пред Президенството, който

...
Хиляди се събраха на днешния антиправителствен протест пред Президенството, който
Коментари Харесай

Поредна вечер на протести в София

Хиляди се събраха на днешния антиправителствен митинг пред Президенството, който беше проведен в обществените мрежи по повод кадрите в интернет, на които се вижда упражняването на полицейски произвол от снощния митинг. 

Шествието довечера потегли от Орлов мост, като поетапно протестиращите блокираха придвижването по столичния булевард  " Цар Освободител " като няколко минути останаха пред постройката на Народното събрание, скандирайки  " Гешев е срам ", " Оставка " и " Мафия ". След това се насочиха към бул.  " Дондуков ", само че внезапно смениха маршрута си, минавайки през ул. " Ген. Йосиф Гурко " и освиркаха за малко постройката на Министерството на вътрешните работи. След това множеството пристигна на Триъгълника на властта - дистанцията сред Министерския съвет, Президентството и постройката на Народното събрание. 

Присъстващи споделиха пред БНР, че са на митинга поради ниския стандарт на живот в страната. Това ги е извело на улицата - безработицата. Двама души даже насочиха апел към първите мъже в страната - президента и премиера, да си подадат ръка в името на народа. 

Обстановката към този момент остава спокойна. Движението в центъра на София е блокирано, а компактен полицейски кордон застана към постройката на Министерския съвет.

Междувременно, митинги имаше и в други градове в страната, осведоми Българска национална телевизия.

Протестът във Варна стартира пред общината с претенции за оставки. Малко по-късно потегли и протестно шествие, което стигна до входа на Морската градина, мина по Булевард " Княз Борис Първи " и потегли към Аспаруховия мост.

В Бургас недоволстващите скандираха пред постройката на общината и желаеха оставката на държавното управление. По-късно проявата продължи с шествие по улиците на Бургас, като за малко бе затворен за придвижване един от основните булеварди.

И в Русе също се събраха протестиращи, само че уредниците се дистанцираха от всевъзможни политически сили. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР