Хиляди работници на венецуелската държавна петролна компания компании PDVSA напускат,

...
Хиляди работници на венецуелската държавна петролна компания компании PDVSA напускат,
Коментари Харесай

Работниците от петролния сектор на Венецуела бягат заради безпаричие



Хиляди служащи на венецуелската държавна петролна компания компании PDVSA напущат, а мнозина – и страната поради хиперинфлацията, написа New York Times. Служителите вземат със себе си коли, съоръжение, кабели – всичко, което може да се продаде и да ги компенсира за обзеценените заплати.

Това утежнява обстановката за нефтодобивната компания, която така и така е на исторически най-малко във връзка с добивите, само че към момента е главен източник на доходи за държавното управление, отбелязва изданието.

Заплатите на работещите в петролния бранш на Венецуела постоянно са били високи, само че в този момент нещата са изменени.

„ Получавам 1,4 милиона боливара седмично и с тях не мога да си купя паста за зъби “, споделя някогашен чиновник на петролната компания.

Если раньше зарплаты работников нефтяной браншове в Венесуэле были высокими и позволяли обеспечивать достойный уровень жизни, то теперь, по какъв начин отмечает издание, все изменилось. На черния пазар 1 $ коства съвсем 2,6 милиона боливара.

В региона El Tigre, където работят Chevron, Repsol, CNPC и " Роснефт ", добивите са се сринали фрапантно, а създаването на нови кладенци е парализирана поради липса на съоръжение, аварийни елементи и дори на храна за служащите.

Икономическата рецесия във Венецуела, ръководена от президента-социалист Николас Мадуро, се задълбочава поради галопиращата инфлация и спада в държавните доходи в резултат на нестабилните цени на петрола и популистки ограничения, написа още в обявата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР