Хиляди привърженици на опозиционния лидер на Венецуела Хуан Гуайдо излязоха

...
Хиляди привърженици на опозиционния лидер на Венецуела Хуан Гуайдо излязоха
Коментари Харесай

Отново демонстрации във Венецуела

Хиляди последователи на опозиционния водач на Венецуела Хуан Гуайдо излязоха по улиците на Каракас през днешния ден, като желаеха отдръпването на президента Мадуро, който събра своите последователи на друго място в столицата.

 © БГНЕС
Опозиционните стачкуващи носеха национални флагове и транспаранти с лозунги като „ Мадуро вън “ и „ Следвайте образеца на Боливия “ - отпратка към оставката на водача на тази страна Ево Моралес пред обвинявания за машинация на изборите.

Гуайдо, който е приет за изпълняващ длъжността президент на Венецуела от към петдесет страни, трябваше да приказва с поддръжниците си на един от централните площади.

Лагерът му счита, че изборите през 2018 година, които върнаха Мадуро на поста, са били компрометирани от измами. Опозиционният водач прикани политическия правоприемник на починалия президент Уго Чавес, да свика нови избори.

Броят на протестиращите в събота изглеждаше надалеч от десетките хиляди, които той един път събра, само че към 5000 души са взели участие в демонстрацията през днешния ден, което го направи най-големият протест от май, след несполучливото въстание, ръководено от Гуайдо.

Мадуро предизвести, че няма да търпи никакви опити да се възпроизведат събитията, довели до напускането на Моралес и изгнанието му в Мексико – избрани от него като „ държавен прелом “.

В петък въоръжени мъже щурмуваха централния офис на Гуайдо в източната част на Каракас, като взеха охранителни камери и компютри, пари и документи за идентичност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР