Хиляди португалски полицаи и жандармеристи в цивилни дрехи участваха днес

...
Хиляди португалски полицаи и жандармеристи в цивилни дрехи участваха днес
Коментари Харесай

Полицаи и жандармеристи излязоха на протест в Лисабон

Хиляди португалски служители на реда и жандармеристи в цивилни облекла участваха през днешния ден в проява по улиците на Лисабон, свикана от профсъюзите, настояващи за увеличение на заплатите и в символ на митинг против дефицита чиновници в бранша, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

Протестиращите участваха в шествие, което доближи постройката на Народното събрание. Те носеха плакати, на които пишеше,че желаят заслужено възнаграждение на труда им и почтени условия на работа. Това е първото сходно протестно придвижване, откогато бе възобновен мандатът на социалистическото държавно управление на Португалия след изборите през октомври.

СФСМВР сe опълчва на предлагането да не се заплаща първият ден от болничните

Протестиращите се оплакват и от изискванията на пенсиониране, както и от премахването на доста от наградите в последните 10 години. Демонстрантите подлагат на критика неналичието на смяна в бранша през четирите досегашни години на ръководство на държавното управление на социалиста Антониу Коща. Според протестиращите неналичието на промени в бранша води до неустановеност и до дефицит на фрагменти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР