Хиляди почитатели на електронната музика се събраха в центъра на

...
Хиляди почитатели на електронната музика се събраха в центъра на
Коментари Харесай

Хиляди се събраха в Стокхолм да почетат паметта на шведския диджей Авичи

Хиляди фенове на електронната музика се събраха в центъра на Стокхолм, с цел да почетат паметта на шведския диджей Авичи . Тим Берлинг, както е същинското му име, беше открит мъртъв в столицата на Оман - Маскат, на 20 април.
 

По-рано през днешния ден източник заяви, че полицията не подозира съществуването на закононарушение към гибелта на Авичи. Източникът пожела да остане неизвестен, само че съобщи, че след две аутопсии не са открити никакви следи за незаконна интензивност в повода за гибелта на 28-годишния мъж. Официално мнение за точната причина за гибелта на музиканта обаче към момента няма .
 
За гибелта му беше обявено късно нощес от негови музикални представители: „ С голяма тъга ви оповестяваме за загубата на Тим Берлинг, прочут още като Авичи. Той беше открит мъртъв в Маскат, Оман този следобяд на 20 април. Семейството му е унищожено и всички ние желаеме да уважим тяхната потребност от персонално пространство в това мъчно време. Няма да бъдат давани по-нататъшни изказвания “.
 
В обществените мрежи се появиха фотоси на Авичи в последните дни преди гибелта му . На тях той е в първокласен хотелски комплекс в Маскат .
 

Много звезди, с които той е работил през годините, написаха в Twitter, че са потресени от новината за гибелта на музиканта . Най-трогателни са поредицата от туитове на музиканта Нийл Роджърс , който написа: „ рева в самолета. Дано да не нервирам пасажерите към мен ”. Малко по-късно споделя: „ Тим, твоето семейство има моите най-сърдечни съболезнования. Ти беше моят дребен брат. Винаги ще те обичам ”.
 
На 29 март 2016 година Авичи разгласи завършек на обществените си изяви и турнета поради проблеми със здравето , които музикантът отдава на алкохол. „ Беше бясно премеждие. Започнах да продуцирам, когато бях на 16, на 18 започнах да вървя по турнета ”, споделя Авичи в изявление пред сп. Билборд. „ Когато погледна обратно в живота си си мисля: Леле, аз ли направих всичко това? Беше най-хубавото време в живота ми, само че си имаше и своята цена, доста стрес и паника ”, споделя още той. Именно на живота зад кулисите, всичкия стрес и здравословните проблеми е отдаден и биографичният филм за него „ Авичи: Истински истории ”.
 
Тим Берглинг е роден на 8 септември 1989 година в Стокхолм. Той стартира кариерата си, като направи ремикс на музикалната тематика от видеоиграта Lazy Jones , a по-късно записва личната си ария „ Lazy Lace “ . Списание „ Форбс “ през 2013 година го дефинира като един от десетте най-високо платени диджеи на света с годишни доходи от над 20 млн. $.
 

„ Моите избори и кариера в никакъв случай не са били движени от материалното, все пак съм признателен за всички благоприятни условия и комфорт, които моята известност ми даде “, написа той на почитатели през 2016 година откакто излиза наяве, че приключва турнетата си.
 
„ Знам, че съм блажен да пътувам по света и да извършвам музиката си, само че по този начин остава прекомерно малко време за индивидът, който не съм на сцената “, признава още той. „ Искам да съм наясно със себе си. Всичко беше единствено поради самият триумф. Това към този момент не ме прави благополучен “, споделя Авичи пред списание „ Ролинг Стоун “ през септември 2017 година, малко преди да излезе албумът " Авичи (01) " - последният му запис.
 
о

о
 
о
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР