Хиляди малки фирми, работещи в най-различни сектори, разполагат със скромни

...
Хиляди малки фирми, работещи в най-различни сектори, разполагат със скромни
Коментари Харесай

По-силен маркетинг в седем стъпки

Хиляди дребни компании, работещи в най-различни браншове, разполагат със скромни бюджети за маркетинг. В същото време маркетигнът е основна активност, с цел да се развие бизнесът им. Така, за маркетолозите (или собствениците) става изключително значимо с по-малко пари за финансиране на самодейностите да се реализира оптимален резултат.

В тази връзка, тук следват няколко полезни начина да се ускори ефектът от акциите и да се спестят пари. Изброени са от Entrepreneur.com. 

1. Използвайте рекламите си за повече пространство за рекламиране.  Всяка реклама е скъпа за произвеждане и разпространяване. Затова е значимо поръчаните и направени визии да бъдат принтирани още веднъж и предоставяни на всеки евентуален клиент, постоянно когато е допустимо. Когато изпращате писмо в отговор, в случай че може включете и копие от рекламата си в пакета. Полагайте старания да ползвате рекламата си още веднъж и още веднъж. 

2. Ако нещо работи, продължавайте да се придържате към него.  Много маркетолози се отхвърлят от старите си акции и основават нови от досада, тъй като считат, че акцията е доскучала и на аудиторията. Това води до загуби.

3. Не се презентирайте прекомерно крещящо.  Нещо необичайно се случва, когато някои мениджъри решат да вложат малко повече пари в маркетинг. От името на компанията стартират да се разгласяват лъскави, цветни брошури, позлатени папки и дебели годишни отчети. Това е неточност. Видът, тонът и имиджът на промоциите би трябвало да бъде диктуван от главния фирмен артикул и от пазара, не от това, което наподобява атрактивно или от това, което останалите компании употребяват и разгласяват.

4. Изследвайте не доста скъпи благоприятни условия да привлечете онлайн потомство от консуматори  като банери, пиар в интернет и оптимизация на търсенето.

5. Ограничете разноските за външни изобретателни гении.  Наемайте консултанти, рекламни фотографи, публицисти, актьори и хора, които работят на свободна процедура и дават отговор на джоба и бюджета ви.

6. Помагайте си сами.  Поемете персонално колкото може повече задължения за дистрибуция на рекламното наличие. Помолете чиновниците да популяризират когато могат и в които срещи могат рекламните материали.

7. Използвайте приспособима продуктова литература.  Често срещан проблем в рекламирането е да се промотира еднакъв артикул в доста, дребни, разнородни пазари пред разнообразни клиенти. Всеки пазар има разнообразни потребности и ще купи продукта по разнообразни аргументи. Но с стеснен бюджет излиза доста скъпо да се основава друга листовка за всеки от дребните сегменти. Затова е потребно да се употребява графичен дизайн, който е елементарно пригодим и променим. Решението е в приспособимите подходи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР