Хиляди любители на военната авиация от цялата страна изпълниха авиобаза

...
Хиляди любители на военната авиация от цялата страна изпълниха авиобаза
Коментари Харесай

Авиошоу в Граф Игнатиево по повод 100 г. първи български боен полет

Хиляди фенове на военната авиация от цялата страна извършиха авиобаза "Граф Игнатиево ". Те следят авиошоу във връзка 110-та годишнина от първия военен полет на българската бойна авиация и 85 години от връчването на бойните флагове на авиационните подразделения. Сред гостите са и президентът Румен Радев, който е и някогашен пълководец на Авиобазата, министърът на защитата Драгомир Заков, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, представители на локалната и държавна власт.

Президентът и висш главнокомандващ Румен Радев одобри почетния строй. Точно в 11:00 часа се състоя и формалното разкриване на четиричасовата интензивна, богата летателна стратегия. Ще бъдат показани детайли от главните задачи и задания, изпълнявани със самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J Спартан, Л-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS-532AL Cougar, AS-565 Panther и Бел-206, проява на бойните качества на българските водачи от състава на Военновъздушните и Военноморските сили.

След финала на всяка задача във въздуха, авиационната техника ще рулира в непосредствена непосредственост до линията на публиката, тъй че нашите дребни фенове да усетят мириса на авиационното гориво.
Статичен показ ще запознае посетителите с предназначението и летателните характерности на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специфичната обслужваща техника на летището. Ще бъдат показани още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски. В обособени центрове посетителите ще могат да прегледат и научат повече за активността, авиационното съоръжение на самолетите и професионалните отговорности на другите експерти от състава на Военновъздушни сили.

В късите почивки на демонстрациите Представителният оркестър на Военновъздушните сили ще показа богат репертоар на военни маршове и творби от кино музика, рок, джаз, българска сцена, както и национална музика.

Входът в авиобаза "Граф Игнатиево " в празничния ден е свободен. От рано сутринта трафикът по пътя Пловдив - Карлово е усложнен заради големия интерес към събитието и от полицията предизвестяват тези, които няма да отиват в Авиобазата, да употребяват обходни направления. БДЖ обезпечи осем спомагателни влака, които ще пътуват сред Пловдив и Граф Игнатиево, с цел да бъде обезпечен комфортен транспорт за посетителите на военновъздушната база.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР