Хиляди любители на китайската бира оставиха своите маски и грижи

...
Хиляди любители на китайската бира оставиха своите маски и грижи
Коментари Харесай

В Китай любителите на бирата захвърлиха маските


Хиляди фенове на китайската бира оставиха своите маски и грижи за вируси зад себе с и, с цел да се съберат в огромни тълпи и да надигат по този начин нужните им халби, когато годишният бирен фестивал в Циндао се откри през уикенда.

Китай значително сложи под надзор ковид посредством редица блокировки и ограничавания, а дребният брой случаи убеди феновете на бирата да си кажат „ наздраве “ макар световната пандемия.

А на фестивала, който стартира в петък и продължава до края на август, бираджиите се хранеха и пиеха дружно , гледаха спектакли и фойерверки и пробваха наличните над 1500 типа бира.

Много гуляйджии обикаляха голямото заведение в провинция Шандон без маски, с дълги маси, натъпкани с радостни пиячи в подиуми, напомнящи за дните отпреди COVID-19.

Държавната телевизия CCTV съобщи, че фестивалът е късмет хората да се върнат към „ естествения живот и да чукнат чашите “.

 

Welcome to the world of beer!
Established in 1991 and hailed as Asia's Oktoberfest, the Qingdao International Beer Festival is the largest of its kind in Asia.
— CGTN Food (@CGTNFood)

Но всичко не беше изцяло както обикновено.

Централният " Бирен град " е стеснен до 30 % от потенциала на посетителите, до момента в който личният състав би трябвало да носи маски и да се ревизира температурата на посетителите и здравните кодове.



Вносните бурета с бира също се тестват за вируса и се дезинфекцират преди да влязат в мястото, споделиха чиновници.

Морският курорт е дом на Циндао, една от най-популярните бири в Китай и най-изнасяната в целия свят.
Пивоварната е основана, до момента в който градът е бил под немско колониално ръководство сред 1898 и 1914 година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР