Хиляди жилища в Гърция могат да подобрят енергийната си ефективност

...
Хиляди жилища в Гърция могат да подобрят енергийната си ефективност
Коментари Харесай

Гърция дава милиарди за енергийна ефективност на домовете, но проблемите са много

Хиляди жилища в Гърция могат да подобрят енергийната си успеваемост в границите на огромна държавна стратегия... в случай че тя проработи. Липсата на квалифицирани служащи, все по-скъпите материали и бюрократичните забавяния слагат под въпрос усвояването на заделените най-малко 3 милиарда евро по Плана за възобновяване, написа в. " Катимерини ".

Контекст : Програмите вид Exiconomo плануват намаляването на потреблението на сила на постройките с по-нисък енергиен клас с над 30%. Предвижда се инсталирането на автоматизирани системи за надзор на отоплението, газови котлета, термопомпи, съоръжения на биомаса, слънчеви системи за отопление и електрическа енергия и други
 Гърция изиска още €5 милиарда по Плана за възобновяване
Гърция изиска още €5 милиарда по Плана за възобновяване

Те ще са в границите на механизма за енергийна самостоятелност

Детайли : Държавните начинания за повишение на енергийната успеваемост звучат и наподобяват отлично, до момента в който не се сблъскат с действителностите на южната ни съседка.
 Над 1 милион притежатели на парцели в Гърция няма да заплащат налог за тях, в това число българи
Над 1 милион притежатели на парцели в Гърция няма да заплащат налог за тях, в това число българи

Средното намаление на налога върху парцелите за страната е с 31%

" Катимерини " напомня, че по-старите стратегии Exiconomo още не са приключени поради бюрократични усложнения. Вече са в ход нови и пазарът среща усложнения да смогне с търсенето.
Първият проблем е, че няма задоволително служащи и експерти, които да осъществят проектите; Скокът на лихвите се трансформира и в скок на цените в бранша на услугите; Инсталирането на фотоволтаици или на слънчев бойлер става все по-скъпо и тъй като се подвига цената на материалите. Така бюджетите, изчислявани преди няколко години, все по-слабо дават отговор на настоящата ситуация; Според ангажирани с разнообразни планове има и забавяния с разплащането, които са неприятни най-много за дребните и междинни компании и то изключително при инсталирането на покривни слънчеви панели, които съгласно програмата би трябвало да се комбинират със скъпа батерия. Все по-често се желае от семействата да платят със свои пари и по-късно те да чакат дотацията, която да ги компенсира.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР