Хиляди истанбулци ще бъдат евакуирани при евентуално благодарение на новия

...
Хиляди истанбулци ще бъдат евакуирани при евентуално благодарение на новия
Коментари Харесай

Готов план за евакуация на Истанбул при евентуално земетресение

Хиляди истанбулци ще бъдат евакуирани при вероятно с помощта на новия проект, основан от вътрешното министерство, оповестява в. „ Сабах ”.
Градът се намира на върха на рисковата северноанадолска разломна линия и маркира границата сред Евразийската и Анадолската плочи, донесли някои от най-разрушителните трусове в света в историята, лишили живота на десетки хиляди.
Планът, направен със съдействието на доста обществени институции под координацията на Министерството на вътрешните работи, има за цел да понижи загубите на човешки живот посредством ускорение на евакуацията на хора при евентуално земетресение с магнитуд 7,5 по Скалата на Рихтер.
В диалог с TRT Haber полковникът от жандармерията Метин Гюнал даде информация за евакуацията.
 Новото летище на Истанбул на път да се трансформира в най-натовареното в Европа Новото летище на Истанбул на път да се трансформира в най-натовареното в Европа
Новото летище на Истанбул може да стане най-натовареното в Европа, изпреварвайки даже летище Хийтроу в Лондон, когато авиационният сект...
" Жертвите на бедствия, които желаят да отидат в провинцията или родните си градове, ще бъдат трансферирани в избраните зони за евакуация, с цел да бъдат евакуирани с морски, въздушни, сухопътни и железопътни транспортни средства ", сподели той.
В Истанбул има общо 23 зони за евакуация. Корабите са подготвени за евакуация по море. В случай на вероятно злополучие, жителите ще бъдат изпратени до пунктовете за евакуация от азиатската и европейската страна на Истанбул с коли и по-късно ще бъдат евакуирани в посочените провинции с кораби.
Евакуацията обаче няма да е единствено по море. Определени са и доста пунктове за евакуация на жителите на от града с железопътен и авто превоз. Освен това всички летища в Истанбул ще бъдат задействани в границите на проекта за евакуация на хората, с цел да поддържат провинциите и родните им градове.
Гражданите с увреждания ще получат приоритет при евакуация, децата, възрастните хора и дамите са групите, които са в листата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР