Хиляди испанци излязоха по улиците на Мадрид и други градове,

...
Хиляди испанци излязоха по улиците на Мадрид и други градове,
Коментари Харесай

Хиляди испанци на протест: Ловните кучета трябва да спят на дивана


Хиляди испанци излязоха по улиците на Мадрид и други градове, с цел да стачкуват против законопроект, целящ да ускори правата на животните, само че изключващ ловните кучета, съобщи Ройтерс.

В Испания кучетата се употребяват за следене или хващане на животни като елени, диви прасета и зайци. Ловната промишленост генерира повече от 5 милиарда евро годишно в икономическа активност.

Снимка: Ройтерс


„ Животните би трябвало да са свободни и щастливи, а хрътките и всички други ловни кучета би трябвало да спят на дивана “, разяснява служителка в кучешки подслон в Мадрид пред Ройтерс.

Около 167 000 кучета са били изоставени в Испания през 2021 година, доста от които след края на ловния сезон, демонстрират данните на неправителственате организация „ Афинити “.

Протестиращите настояха държавното управление още веднъж да включи ловните кучета в законопроекта, който усилва санкциите за малтретиране на животни на 200 000 евро и планува опция за наказване до две години затвор за най-тежките случаи.

Собственици на магазини за домашни любимци обявиха, че ще бъдат принудени да спрат работа според новото законодателство, тъй като то разрешава единствено на лицензирани развъдници да продават котки, кучета и домашни порове.

Снимка: Ройтерс


Според тях това ще докара до загуба на хиляди работни места и разгръщане на черния пазар за домашни любимци и екзотични животни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР