Хиляди хора, ваксинирани срещу COVID-19, вероятно са били инжектирани с

...
Хиляди хора, ваксинирани срещу COVID-19, вероятно са били инжектирани с
Коментари Харесай

Хиляди хора в Германия получили физиологичен разтвор вместо ваксина срещу COVID-19

Хиляди хора, имунизирани против COVID-19, евентуално са били инжектирани с физиологичен разтвор вместо с ваксина в северния немски окръг Фрисланд, съобщи ДПА.

Над 2000 души към този момент са се записали за реваксинация, откакто бе обявено, че здравна сестра е упрекната, че е употребила физиологичен разтвор при имунизиране на пациенти против вируса, заяви през вчерашния ден здравното министерство на провинция Долна Саксония.

Засега не е ясно дали става дума за случайност или умишлени дейности.

Говорител на окръга, ситуиран в Долна Саксония, сподели, че от петък на засегнатите ще бъдат препоръчани първи подсилващи дози.

Полицията заяви през вчерашния ден, че е допустимо здравна сестра да е инжектирала физиологичен разтвор вместо ваксина на хиляди хора във имунизационен център в окръга - доста повече, в сравнение с се е предполагало в началото. Според окръжните управляващи може да са наранени към 8557 души, имунизирани сред 5 март и 20 април. Точният брой обаче още не е прочут.

Говорителка на здравното министерство на Долна Саксония съобщи, че не знае за случаи на тежко боледуване от COVID-19 в следствие от инжектирането на физиологичен разтвор. Тя обаче сподели, че не са били сравнявани сходни данни, в това число по аргументи, свързани със отбрана на информацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР