Хиляди хора в западните селски райони на австралийския щат Виктория

...
Хиляди хора в западните селски райони на австралийския щат Виктория
Коментари Харесай

Евакуираха хиляди хора в Южна Австралия заради пожар

Хиляди хора в западните селски региони на австралийския щат Виктория в южната част на страната бяха призовани да се изтеглят поради огромен горски пожар, разпростиращ се на 25 километра ширина, съобщи ДПА.

Пожарът, почнал рано тази заран, се е насочил към крайбрежни обитаеми места. Заповед за евакуация са получили жителите на 40 обитаеми места. Силните ветрове и горещините усложняват ситуацията. Според метеоролози през днешния ден се чака ветровете да извърнат посоката си и по този начин пожарът може да заплаши по-големи градове на към 250 километра западно от Мелбърн.

Температурите са се покачили до рекордни равнища за есенния сезон в Австралия. Очаква се в Сидни те да трансферират 40 градуса през днешния ден. Скоростта напразно пък е от 90 километра в час.

Същевременно северният австралийски град Даруин се възвръща от прекосяването на циклона Маркъс, който изкорени дървета и остави без ток хиляди семейства през вчерашния ден. Там вятърът бушува със скорост от 130 километра в час. Според метеоролозите това е бил най-силният циклон в Даруин от десетилетия. Очаква се нов циклон да връхлети Даруин до 5-6 дни.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР