Хиляди хора в цяла Франция се стекоха в центровете за

...
Хиляди хора в цяла Франция се стекоха в центровете за
Коментари Харесай

Засилиха имунизациите

Хиляди хора в цяла Франция се стекоха в центровете за имунизиране в неделя. Това се случва в миг, в който държавното управление ускори имунизациите против ковид, с цел да понижи натиска върху лечебните заведения и да не допусне бъдещи ограничавания, съобщи „ Ройтерс”.

Френските управляващи станаха обект на рецензии поради бавния старт на имунизирането, което досега е ориентирано единствено към най-уязвимите групи. Около 3,58 милиона души от 67-милионното население на Франция са получили първа доза ваксина, а в прилежаща Англия броят на имунизираните е покрай 23 милиона, съобщи Българска телеграфна агенция.

Докато някои европейски страни прибегнаха до обхватна национална карантина, с цел да се борят с разпространяването на коронаворуса, обвързвано с нови негови разновидности, Франция се насочи към не по този начин непоколебим вечерен час и затваряне на питейни заведения, заведения за хранене и места за забавление. Случаите в страната не престават да се усилват, достигайки приблизително до 23 000 на ден, при единствено 6000 във Англия, а интензивните отделения в лечебните заведения са все по-препълнени.

Това е надпреварване с времето, сподели министърката на въоръжените сили Флоранс Парли пред публицисти при визитата си в една от четирите военни лечебни заведения, отворени за имунизиране. Около 220 000 души бяха имунизирани през вчерашния ден, два пъти повече спрямо предходната седмица. Франция чака доникъде на април да бъдат направени 10 милиона инжекции на първа доза и 30 милиона, или на две трети от всички пълнолетни, до началото на лятото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР