Хиляди хора се събраха в градове в Швеция, Австрия, Германия

...
Хиляди хора се събраха в градове в Швеция, Австрия, Германия
Коментари Харесай

В Европа продължават протестите срещу ограничителните мерки

Хиляди хора се събраха в градове в Швеция, Австрия, Германия и Ирландия, с цел да стачкуват против рестриктивните мерки, наложени заради коронавируса, давайки знак, че някои европейци се разгневяват от локдауните.

В събота имаше обособени митинги в Стокхолм, Виена, Мюнхен и ирландския град Корк, заяви " Асошиейтед прес ".

Във Виена имаше огромен митинг на хиляди хора, като рейсове от протестиращи дойдоха в столицата, а крайнодесните групи също се причислиха към демонстрацията.

Шведската полиция разпръсна стотици стачкуващи, събрали се в централната част на Стокхолм. Властите обявиха, че демонстрацията, която бе първия голям митинг против рестриктивните мерки в Швеция, е противозаконна.

В ирландския град Корк шестима души бяха задържани по време на митинг, в който участваха стотици. Събирането мина без огромни произшествия, само че сходно събитие приключи с бурни подиуми в столицата Дъблин през предишния уикенд. Понастоящем обществените събирания са неразрешени в Ирландия.

В Германия хората излязоха на пътищата, с цел да стачкуват с автомобилни колони в градовете Мюнхен и Нюрнберг. В Нюрнберг имаше съвсем 130 транспортни средства, а в Мюнхен полицията преброи над 80 автомобила. И двата митинга се организираха без огромни произшествия, макар че имаше краткотрайни трудности за придвижването.

Събитията от събота следват анти-локдаун митинги в Копенхаген, Амстердам, Прага и други градове през последните седмици.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР