Хиляди хора, емоционална балканска музика и неуморима публика белязаха втората

...
Хиляди хора, емоционална балканска музика и неуморима публика белязаха втората
Коментари Харесай

Горан Брегович излезе няколко пъти на бис на сцената в Благоевград

Хиляди хора, прочувствена балканска музика и неуморима аудитория белязаха втората фестивална вечер на " South West Festival " в Благоевград . Гост беше Горан Брегович , който излезе на сцената с Оркестър за сватби и погребения и певиците Людмила Радкова и Даниела Радкова. 

При излизането си на сцената Брегович се обърна към публиката с думите „ Надявам се, че ще харесате концерта довечера “ и показа програмата – нещо остаряло, нещо ново и няколко песни, писани за филми.
 Българска телеграфна агенция
Репертоарът бе палитра от страсти, каквато е и балканската душа. От сцената звучаха „ Месечина “, „ Ederlezi ”, “Bella Ciao ”, „ Вечерай, Радо “, а кулминационната точка бе осъществяването на песента „ Калашников “. 

През цялото време Горан и музикантите на сцената споделяха с няколкохилядната аудитория, която отвръщаше с нескончаем поток от позитивна сила и пееше с тях всяка последваща ария. Неспирното „ още “ на множеството меломани върна музикантите няколко пъти на бис. 
 Българска телеграфна агенция
Втората вечер на най-новия фестивал в Благоевград – “South West Festival ” мина под звуците на етно музика, съчетана с съвременни ритми. На сцената довечера пяха и свириха „ Оратница “ и „ Балканджи “, които с ексцентричното си звучене и преплитане на фолклорни ритми със модерни претекстове накараха хора от всички възрасти да танцуват на техните осъществявания. 
 Българска телеграфна агенция
Хората имат потребност да чуят разнообразна музика, да се забавляват и да се отърсят за малко от проблемите си, тъй че ние по тази причина сме тук, сподели пред Българска телеграфна агенция вокалистът на „ Оратница “ Иван Господинов – Попа. Младите от ден на ден стартират да се интересуват от фолклор точно поради такива групи, добави той. 

Началото на фестивала сложиха Алекс Раева и Mind tips, които приготвиха публиката за дългата музикална вечер, част от най-новия фестивал в Благоевград.
 Българска телеграфна агенция
„ South West Festival ” е първото огромно музикално събитие в Благоевград от началото на пандемията от Ковид-19. Фестивалът събра в себе си южняшкия характер и западната просвета, а наред с това и капризите на времето, което в първата фестивална вечер поднесе на публиката проливен дъжд, само че не отхвърли меломаните да се насладят на осъществяванията на Керана и Космонавтите, Любо Киров, Мария Илиева и хедлайнера на вечерта – Ищар. 

Фестивалът “South West Festival ” се провежда от Община Благоевград, “Art Stage and Fest ”, взаимно с Bulgarian Live Music.
 БТА
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР