Хиляди ентусиасти пристигнаха през последните дни в Квахлати на югоизток

...
Хиляди ентусиасти пристигнаха през последните дни в Квахлати на югоизток
Коментари Харесай

Диамантена треска в ЮАР

Хиляди запалянковци дойдоха през последните дни в Квахлати на югоизток в ЮАР в търсене на диаманти, заяви през днешния ден телевизия SABC.

Властите в провинция Квазулу-Натал са обезпокоени от скупчването на хора в изискванията на пандемия и помолиха всички да изоставен региона.

Местен овчар откри неотдавна находище с сходни на диаманти камъни. От събота повече от хиляда златотърсачи с кирки и лопати работят в Квахлати, акцентира SABC, съобщи БНР. Количеството на добитите камъни пораства с бързи темпове и хората ги продават неотложно на пристигналите в местността прекупвачи. Самородните камъни са дребни и в множеството случаи се продават против 7 до 20 $ за брой.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Рядък 15,81-каратов розово-лилав елмаз счупи върха от бл...

Досега държавните специалисти не са получавали камъни от Квахлати, с цел да ги ревизират, само че работещите там са уверени, че това са същински диаманти. Властите обявиха, че скоро ще бъде направено геоложко проучване на региона за съществуването на диамантено находище.

Правителството на провинция Квазулу-Натал прикани всички, които се намират в Квахлати, неотложно да изоставен региона, защото напорът от хора усилва заплахата от разпространяване на ковид.

ЮАР тази година е четвъртата страна в Африка по размер на рандеман на диаманти. През 2019 година в страната са създадени 7,18 млн. карата.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР