Хиляди членове на профсъюзи, студенти, пенсионери и работници се включиха

...
Хиляди членове на профсъюзи, студенти, пенсионери и работници се включиха
Коментари Харесай

Хиляди на пореден протест срещу полицейските репресии в Колумбия

Хиляди членове на профсъюзи, студенти, пенсионери и служащи се включиха в антиправителствени, съобщи " Ройтерс ". Демонстрациите против полицейското принуждение в страната се организират към този момент 3 седмици, до момента в който президентът Иван Дуке прикани жителите да отхвърлят насилието.

Той предложи разговор, само че доста от протестиращите показаха песимизъм, че държавните обещания ще доведат до смяна, а диалозите със синдикални и студентски водачи до момента се оказаха безрезултатни. По-малки демонстрации и блокади по пътищата не престават всекидневно в страната, което води до дефицит на артикули.

" Несправедливо е да се рисува всеки, който се показва спокойно на улицата като варварин или като терорист, или като нарушител ", сподели Дуке по време на среща с десетки юношески водачи в Богота. " Също по този начин е незаслужено да се обобщава държанието на всички членове на силите за сигурност. " Коментарите бяха по-примирителни от дискурса на Дюке по-рано по време на митингите, когато той разкрива случаи на грабежи и набези против полицията.
 24 починали и 800 ранени след протестната седмица в Колумбия
24 починали и 800 ранени след протестната седмица в Колумбия

Повече от 400 души са задържани

Омбудсманът по правата на индивида е получил известия за повече от 40 цивилни жертви на фона на митингите, макар че съобщи, че най-малко седем не са свързани със самите шествия. Убит е и един служител на реда. Местни и интернационалните правозащитни организации настояват, че броят на жертвите може да е по-висок и упрекват полицията. До момента трима служители на реда са изправени пред обвинявания за ликвидиране.

Припомняме, чезапълни фискалната дупка, обвързвана с пандемията. Правителството настоя, че данъчната промяна е жизненоважна за стабилизиране на финансите на Колумбия. Планът включва нови или увеличени налози за жителите и притежателите на компании, както и равнене на налога върху продажбите на комунални услуги и някои храни. Намаляват се или напряко се отстраняват някои данъчни облекчения за бизнеса, като тези за продажби на артикули. Синдикатите приканиха за национална стачка в отговор на закона, което докара до митингите.

Дюке изиска от конгреса си да отдръпна закона и незабавно да преработи ограниченията. След това финансовият министър Алберто Караскила подаде оставката си в понеделник вечерта след ден на срещи с президента.

Полицията извърши над 400 ареста в цялата страна, като твърди, че протестиращите са запалили автобусИ , разграбили магазини и унищожили стотици други. Общественото утвърждение на полицията се срина до 48% предходната година, откакто преди 20 години бележи над 70%, съгласно The ​​Washington Post. През последните години са уволнени над 1400 служители на реда.
 17 починали и стотици ранени след митинги в Колумбия
17 починали и стотици ранени след митинги в Колумбия

Данъчни промени разгневиха обществеността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР