Хиляди британци прекъснаха летните си ваканции във Франция и се

...
Хиляди британци прекъснаха летните си ваканции във Франция и се
Коментари Харесай

Хиляди британци прекъснаха ваканциите си, бързат да се приберат

Хиляди британци прекъснаха летните си ваканции във Франция и се втурнаха прибързано да се прибират в родината си, откакто Лондон разгласи, че от 3.00 ч. по Гринучи тази нощ, вкарва 14-дневна карантина за четири европейски страни, измежду които е и Франция, съобщи Ройтерс.
Приблизително към 160 000 английски летовници на процедура разполагат с часове, с цел да се опитат да се върнат у дома и да избегнат карантината, пресмята организацията.
Внезапната смяна на разпоредбите нанесе нов удар на туристите, самолетните компании и туроператорите. Всички те се надяваха на възобновяване на ваканционните пътувания след пандемията, която остави доста туристически компании без средства и ги изправи пред нестабилно бъдеще.

Много английски туристи се насочиха към френското пристанище Кале, надявайки се да заловен ферибота или влака, с цел да се приберат у дома на време.
" Променихме проектите си, когато нощес чухме новината. Решихме да се върнем у дома един ден по-рано, с цел да избегнем карантината, показа пред Ройтерс британка на бензиностанция по автомагистралата за Кале. Тя е сюрпризирана от решението на своето държавно управление и разяснява, че по време на едноседмичната си почивка на къмпинг в Южна Франция фамилията й е срещало доста по-малко хора, в сравнение с в нормален ден в родния им град Гилдфорд, Южна Англия.
Новите карантинни правила се ползват за Франция, която е втората най-популярна дестинация за почивка за британците, Нидерландия и средиземноморския остров Малта, съобщи министърът на превоза Грант Шапс.

Британското държавно управление наложи от 26 юли карантина за идващите от Испания, желаната ваканционна дестинация за жителите на Обединеното кралство. Франция предизвести, че ще отговори с ответни ограничения, причинявайки спомагателни главоболия на самолетните компании, които евентуално ще бъдат принудени да анулират още полети. Това ще им донесе нови финансови компликации и ще направи невероятно възобновяване на трафика през август, както те се надяваха.

Решението на Обединеното кралство за налагането на карантина на идващи от четири страни и отговорът на Франция докара до намаление на акциите на самолетните компании и туристическите компании се намалиха, написа Българска телеграфна агенция. Акциите на Ай Ей Джи (IAG), компанията майка на Бритиш еъруейз (British Airways), поевтиняха с 6 %, а на изиДжет (easyJet) - със 7 %.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР