Хиляди американци излязоха на предимно мирни протести в повече от

...
Хиляди американци излязоха на предимно мирни протести в повече от
Коментари Харесай

Двама полицаи ранени на протестите в САЩ

Хиляди американци излязоха на най-вече мирни митинги допълнително от 10 града, откакто стана ясно, че против трима служители на реда, забъркани в убийството на Бреона Тейлър, няма да бъдат повдигнати обвинявания за гибелта й , написа " Гардиън ".

Двама служители на реда са простреляни в Луисвил, Кентъки, след правосъдното решение. Няма заплаха за живота на ранените служители на реда. Единият от тях е бил опериран, а вторият е в устойчиво положение . Един обвинен е задържан.
 Протести след присъдите за убийството на Бреона Тейлър
Протести след присъдите за убийството на Бреона Тейлър

Чернокожите не са удовлетворени от решението на съда

Демонстрациите като цяло са мирни за момента. На места имаше спорадични конфликти сред полицията и протестиращи . Има арестувани.

В столицата Вашингтон стотици се събраха наоколо до Белия дом. Те скандираха " Няма правораздаване, няма мир ".

В нюйоркския квартал " Бруклин " протестиращи коленичеха в памет на Тейлър. Демонстрации също има в Лос Анджелис, Филаделфия, Канзас сити, Индианаполис, Атланта, Далас и на други места.

Протестите в Луисвил започнаха малко след оповестяването на дълго чакано правосъдно решение дали забърканите в убийството на Тейлър служители на реда ще бъдат осъдени . Убийството е осъществено в жилището на Тейлър на 13 март 2020 година от бели служители на реда, които са получили заповед да претърсят жилището. Приятелят на Тейлър е разкрил огън по служителите на реда, които са отвърнали, откакто той помислил, че са крадци. Според очевидци чиновниците на реда не са се легитимирали. Полицаите са произвели 20 изстрела. Тейлър е убита с пет патрона . Операцията е била поради опиати.

Убийството на Тейлър провокира месеци на митинги в града и на други места в страната.

Кандидатът за президент на Съединени американски щати Джо Байдън и други политици приканиха да се издигнат обвинявания на забърканите служители на реда.
 Обвиниха служител на реда за гибелта на Бреона Тейлър
Обвиниха служител на реда за гибелта на Бреона Тейлър

Но обвиняване в ликвидиране няма към този момент

Голямото жури повдигна три обвинявания против единия служител на реда,

На конференция президентът Доналд Тръмп похвали основния прокурор на Кентъки Даниел Камерън за добре свършената работа по случая. Той по-късно написа, че се моли за двамата простреляни служители на реда.

Байдън и Камала Харис приканиха за промяна в полицията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР