Хиляди активисти във Великобритания излязоха на протести срещу повишаването на

...
Хиляди активисти във Великобритания излязоха на протести срещу повишаването на
Коментари Харесай

Хиляди британци излязоха на протести срещу повишаването на цените на енергията и климатичната криза

Хиляди деятели във Англия излязоха на митинги против повишението на цените на силата и климатичната рецесия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера имаше демонстрации в Лондон, Глазгоу, Белфаст и други градове, като те съответстваха с митингите на чиновници от пощите и железниците.

В Лондон стачкуващите железничари пред Кингс Крос бяха подкрепени от деятели, които желаеха от държавното управление да понижи цените на силата, преди температурите да паднат през зимата.

В същото време членове на Революционната комунистическа група и на придвижванията " Просто спрете петрола " (Just Stop Oil) и " Бунт против заличаването " (Extinction Rebellion) се събраха пред гара Юстън, откъдето се насочиха към Уестминстър.

Някои от тях упорстваха за събаряне на капитализма, който на един от плакатите беше наименуван " зложелател на майката природа ", а други изглеждаха по-умерени във възгледите си.

Около 15:30 ч. локално време множеството от участниците в шествието си бяха отишли, без да се стига до арести.

В Глазгоу имаше проява на поддръжници на акцията " Достатъчно е задоволително ". Към тях се причислиха стачкуващи представители на синдикатите, като Крис Мичъл от профсъюза Джи Ем Би (GMB) съобщи: " Работническата класа е жива и рита ".

На протест пред кметството в Белфаст се чу, че в случай че държавното управление не вземе ограничения, през зимните месеци може да се стигне до смъртни случаи измежду деца, получили хипотермия.

Комисарят по въпросите на децата в Северна Ирландия Кула Ясума съобщи, че уверенията на държавното управление не значат нищо, в случай че не бъдат подкрепени от подобаващи дейности за справяне с рецесията.

" Думите няма да нахранят децата ни, няма да ги стоплят, нито ще им обезпечат безвредно място за живеене ", сподели тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР