Хибридните автомобили определено са компромисен или преходен вариант между класическите

...
Хибридните автомобили определено са компромисен или преходен вариант между класическите
Коментари Харесай

Основните предимства и недостатъци на хибридните автомобили

Хибридните коли несъмнено са компромисен или временен вид сред класическите коли с ДВГ /ICE/ и електрическите коли. По принцип моторът с вътрешно горене в тях се добавя от електрически мотор и се употребява батерия с нараснал потенциал.

Докато електрическите коли са още скъпи и инфраструктурата от станции за зареждане не е достачно развита, хибридът може да бъде добър вид за тези, които се нуждаят от икономична кола за ежедневна приложимост.

Техническата скица на силовото задвижване за другите модели може да се разграничава, само че във всеки случай електрическият мотор оказва помощ да се спести гориво. Той или добавя мотора с вътрешно горене, или даже се употребява като главен мотор, до момента в който моторът с вътрешно горене работи като генератор на електричество и зарежда батерията.

Какви са преимуществата и минусите на хибридните коли?

Основното им преимущество е по-високата изгодност и нараствания запас на мощ. Plug-in хибридите (PHEV) могат да се движат чисто електрически в продължение на към 100 километра. Недостатъците на хибридите са по-високата им цена и чуствителност към ниски температури. При студено време батериите бързо се разреждат, тъй че икономиите на гориво не са толкоз обилни. Ремонтът и поддръжката на хибридите също е доста по-скъп от тези при бензиновите и дизеловите коли.

Хибридните транспортни средства не престават да се развиват, с цел да реализиран по-висока успеваемост. Но дали към момента няма недоразумения в тяхно отношение, каква е истината за най-новите хибридни коли и по какъв начин би трябвало да се реагира при свършването на тока?

За разлика от автомобил с ДВГ, хибридното транспортно средство употребява мощността на електрическия мотор и мотора дружно. Следователно той би трябвало да има по-голяма батерия. Въпросът е дали ще се освободи хибридната кола от казуса с разреждането на батерията?

Ето и отговорите на някои въпроси свързани с хибридните коли:

Няма ли 12V акумулатори в хибридните коли?
Не. Хибридното транспортно средство се състои от високоволтова батерия, която задвижва електрическия мотор, и 12V батерия с ниско напрежение, която зарежда автомобилната електронна система.

12V батерия с ниско напрежение на хибридната кола по-добра ли е от оловно-киселинната батерия?
Да. Съвременните хибридни транспортни средства имат литиево-желязо-фосфатни акумулатори вместо оловно-киселинни акумулатори. Литиево-железно-фосфатните акумулатори са доста по-добри от оловно-киселинните акумулатори, като се има поради размерът и тежестта.

Най-новите хибридни коли постоянно ли се разреждат?
Това не е правилно. Хибридните транспортни средства имат функционалност за отбрана на батерията за автоматизирано изключване на зареждането при положение на прекалено разреждане.

Ако постоянно употребявате функционалността „ 12V BATT RESET “ на хибридно транспортно средство, животът на батерията ще се редуцира ли?
Това също не е правилно. Функцията „ 12V BATT RESET “ свързва още веднъж прекъсващото зареждане, с цел да отбрани батерията. С други думи, това не въздейства доста на живота на батерията.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР