Хибридната модификация на Toyota Yaris стана първият автомобил, преминал краш

...
Хибридната модификация на Toyota Yaris стана първият автомобил, преминал краш
Коментари Харесай

Toyota Yaris стана първият автомобил, издържал краш тест по новите правила

Хибридната трансформация на Toyota Yaris стана първият автомобил, минал краш тест по новата методика на Euro NCAP. Японският хечбек показва еталонна сигурност за градско мини и получи оптималните пет звезди.

Новата изпитателна стратегия на Euro NCAP планува провеждането на нов тест, при който се имитира нахлуване в насрещното придвижване. Автомобилът се блъска с 50 км/ч в движеща се със същата скорост платформа, на която е инсталирана деформируема бариера.
 Toyota Yaris стана първият автомобил, издържал краш тест по новите правила (ВИДЕО)

Най-тежко за Yaris е било точно новото тестване. В краш теста в гръдната област на манекена над кормилото е регистрирано " оранжево " равнище на натоварванията, което подхожда на съществени контузии.

В граничната зона са се оказали също бедрата и коленете на лидера и спътника му. Още по-тежки контузии са претърпели стъпалата на водача, в зоната на които са регистрирани натоварвания от кафявия набор. При преден удар в стена с 50 км/ч обаче дребната Toyota се е справила безупречно.
 Toyota Yaris стана първият автомобил, издържал краш тест по новите правила (ВИДЕО)

В симулацията на непряк удар в дирек със скорост 32 км/ч също не са регистрирани недостатъци, а с 60 км/ч хечбекът - макар съществуването на странични въздушни възглавници, оценката е три звезди поради контакта на манекена зад кормилото с някои детайли от интериора. Пътникът до него не е потърпевш.

Системите на Yaris са разпознали сполучливо пешеходец, съумели са да избегнат сблъскване с велосипедист, изскочил сред паркирани коли, и са се справили с теста за засичане.

Euro NCAP показа най-мащабното възобновяване на протоколите за тестване на коли за последното десетилетие през май. В обновената стратегия са включени няколко нови тествания, измежду които конфликт на дребен с огромен автомобил.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР