ХХIII международен детски фолклорен танцов фестивал Приятелство без граници започва

...
ХХIII международен детски фолклорен танцов фестивал Приятелство без граници започва
Коментари Харесай

Фестивалът „Приятелство без граници” започва тази вечер в Сливен

ХХIII интернационален детски фолклорен танцов фестивал „ Приятелство без граници ” стартира довечера в Сливен.
Това е едно от най-значимите събития в границите на обичайните Майски празници на културата „ Сливенски огньове ”.
За присъединяване в пъстрата и темпераментна интернационална демонстрация към този момент дойдоха детски фолклорни обединения от Германия, Грузия, Румъния, Словакия, Словения, Турция, Украйна и Унгария. Тази вечер те ще преминат в общо шествие по централните сливенски улици, след което, с церемониален обред и специфична хореография на площад „ Хаджи Димитър ”, ще бъдат публично посрещнати от своите домакини – кметът и децата на Сливен.
Утре, в Международния ден на детето, фестивалът ще продължи с богата фолклорна стратегия на шест подиуми в Сливен. От 14 часа децата от чужбина са поканени на особено проведен за тях Фолклорен уъркшоп на крепостта „ Туида ”. Там дружно със сливенските си домакини те ще се учат да танцуват български национални танци, ще вземат участие в обичайни български детски игри и ще играят със старинни играчки.
В 19 часа на огромната фестивална сцена на площад „ Хаджи Димитър ” ще стартира общ концерт на гостуващите фолклорни сформира и домакинставщите обединения от сливенските учебни заведения.
Гала концертът на ХХIII интернационален фестивал „ Приятелство без граници “ е от 18 часа на 2 юни в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров ”, където ще бъдат връчени и специфични призове на всички участници.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР