Херта Берлин уволни треньора на вратарите Золт Петри заради коментари

...
Херта Берлин уволни треньора на вратарите Золт Петри заради коментари
Коментари Харесай

Херта уволни треньор-хомофоб

Херта Берлин уволни треньора на вратарите Золт Петри поради мнения против мигранти и хомосексуалисти, които той е направил преди няколко дни пред маджарски вестник. От Херта прецизираха, че са удовлетворени от работата на някогашния маджарски национал Петри, само че се разделят с него, защото думите му са в прорез с клубната политика на приемливост и многообразие.

"Направените мнения не показват полезностите на Херта ", съобщи изпълнителният шеф на клуба Карстен Шмид. "Искаме да благодарим на Золт Петри за работата, която свърши, и му желаем всичко най-хубаво ", уточни още Шмид.

Петри, който е част от Херта от 2015 година, подлага на критика европейските миграционни политики и съобщи, че "Европа е християнски континент ".

"Не мога да допускам по какъв начин Европа може да падне морално толкоз ниско ", е един от цитати на някогашния маджарски национал пред вестника. Освен това Петри показва недоумението си за какво неговият съотечественик и вратар на Република България Лайпциг Петер Гулачи се застъпва за правата на хомосексуалистите.

Бившият към този момент треньор на вратарите на Херта към този момент се извини за думите си и уточни, че приема решението на клуба. "Искам да подчертая, че аз нито съм хомофоб, нито съм против мигрантите. Съжалявам за думите, които споделих и желая да се извиня на всички бежанци, които търсят леговище ", уточни още той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР