Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск са завинаги руски, обяви Владимир

...
Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск са завинаги руски, обяви Владимир
Коментари Харесай

Завинаги руски: Путин анексира Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск


Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск са " вечно съветски ", разгласи Владимир Путин. Той публично причисли четирите окупирани украински територии към Русия след провеждането на противозаконни референдуми.

Областите Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск са " вечно съветски ", заяви на гала по формалното присъединение на четирите окупирани украински области, в които се организираха псевдореферендуми, резултатите от които Русия разгласи по-рано тази седмица. 

" Киевският режим да приключи незабавно военните дейности ", обърна се Путин към украинските управляващи и акцентира, че е подготвена да седне на масата за договаряния. От Киев обаче неколкократно са подчертавали, че при положение на опит за анексия на украински територии от Москва, мирни договаряния не може да има.

Руският президент разгласи, че е било неточност да напусне Съветския съюз през 1991 година Путин още веднъж упрекна и страните от Запада, че постоянно са целяли да разбият Руската федерация на съставни елементи и че са “агресивни към страните с обичайни полезности ”. Обвинение беше отправено и за саботажа на газопровода “Северен поток ” - по думите на съветския държавен глава, “е ясно кой печели от това ”. 

По думите на Путин присъединението на тези територии към Руската федерация е “желанието на милиони хора ”. Според съветския президент  за присъединение към Русия, показват правото си на самоопределение. 

През миналата нощ съветският президент призна независимостта на регионие на Херсон и Запорожие, с цел да може през днешния ден да пристъпи към анексията. Предстои присъединението на окупираните територии да бъде утвърдено от Руския парламент. Заседание към този момент е планувано за понеделник.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР