Хенри Форд Легендарният индустриалец, собственик на автомобилна фабрика и изобретател

...
Хенри Форд Легендарният индустриалец, собственик на автомобилна фабрика и изобретател
Коментари Харесай

Как да печелите и харчите пари: съвети от хора, които знаят много за това

Хенри Форд
Легендарният фабрикант, притежател на автомобилна фабрика и откривател бил оптимист. Той вярвал, че човек постоянно би трябвало да се учи, макар възрастта си, той непрекъснато търсел нови подходи и не се страхувал от компликациите.
За Хенри Форд парите били източник на нов опит и познания. Ето за какво той поучава да инвестирате в себе си - това е единственият метод да постигнете триумф.
Съвети от Хенри Форд
1. Ако парите са вашата вяра за самостоятелност, в никакъв случай няма да станете самостоятелни. Единствената същинска гаранция, която човек може да получи в този свят, е неговият ресурс от познания, опит и благоприятни условия.
2. Тайната на триумфа и благосъстоянието е способността да разбирате другите толкоз добре, колкото и себе си. Човек би трябвало да се научи да гледа на всяка работа със своите и с непознатите очи. Различните гледни точки ще дадат една вярна.
3. Старите хора ни учат да пестим пари, да пестим за по-добри времена. Това е доста неприятен съвет и не си заслужава да се съблюдава. Не трупайте стотинки в банката. Инвестирайте всичко във вашето развиване. До четиридесетгодишна възраст не спестих нито един $, всичко беше вложено в по-нататъшно развиване.

Уорън Бъфет
Уорън Бъфет се счита за най-великия вложител на всички времена. Неговото триумфално нанагорнище до финансовия Олимп стартира с 10 хиляди $ и основаването на капиталова компания през 60-те години на предишния век.
Днес Бъфет е един от най-богатите хора в света (състоянието му се прави оценка на 77,3 милиарда долара) и най-големият човеколюбец. Наричат ​​го предсказателят и пророк от Омаха - градът, в който е роден.
Основната загадка за дълготраен триумф, съгласно Бъфет, е следната: би трябвало да следвате избрани правила и да проявявате самообладание и спестовност.
Съвети на Уорън Бъфет
1. Купувайте единствено това, което бихте желали да притежавате, в случай че пазарът се затвори за 10 години.
2. Не ме интересува дали става въпрос за чорапи или за акции: обичам да закупувам качествени артикули на ниски цени.
3. Постоянното отсрочване на търсенето на добра работа и седенето на тази, която ви депресира, е като отсрочване на секса до пенсиониране.
4. Ако имате избор, доста по-важно е да кажете не, в сравнение с да.
5. Винаги съм знаел, че ще бъда богат, не съм се съмнявал нито за минута.
 17 навика, които ще ви създадат богати 17 навика, които ще ви създадат богати
Променете метода си към живота, с цел да увеличите приходите си. 1. Поставете си цели Докато просто мечтаете да забогатеете, на практика...
Робърт Кийосаки
Робърт Кийосаки не постоянно е бил сполучлив. Работил е като сътрудник по продажбите, след което стартира личен бизнес. Но през 80-те той изгубил всичко и „ стартира да се счита за провален “. Ето за какво в неговия съвет е: с цел да стигнете до триумфа, би трябвало да вярвате в себе си.
15 години по-късно, с сътрудник, той основава интернационалната просветителна компания Rich Dad`s Organization, която преподава бизнес и вложения. На 47-годишна възраст Кийосаки написа бестселъра „ Богат татко, безпаричен татко “. Сега той е създател на десетки книги. Нетното положение на предприемача се прави оценка на 80 милиона $.
Съвети от Робърт Кийосаки
1. На първо място, би трябвало да гледате цената, а не цената.
 4 неща, за които си коства да похарчим цялата си заплата 4 неща, за които си коства да похарчим цялата си заплата
Парите са за това да бъдат изхарчени в един миг. От доста икономисване изгода няма. Един ден осъзнаваме, че сме се лишавали цялостен живот, за...
2. Ако не можете да се възприемете като богат, в никакъв случай не можете да го постигнете.
3. Думата " невероятно " блокира вашия капацитет, до момента в който въпросът " Как мога да направя това? " кара мозъка ви да работи пълноценно.
4. Спестяването на пари е добър съвет за бедния човек. Това е неприятен съвет за трупане на благосъстояние.
5. Ключът към благосъстоянието е да можеш да направиш сложните неща по-лесни. Целта на бизнеса е да опрости живота, а не да го усложнява. Бизнесът, който прави живота допустимо най-лесен, е който ви разрешава да печелите най-вече пари.
6. Най-ценният актив е времето. Повечето хора не могат да го употребяват вярно. Те работят интензивно, с цел да създадат богатите по-богати, само че не поставят старания да станат богати.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР