Хематологичното отделение в Бургаската болница може да затвори врати заради

...
Хематологичното отделение в Бургаската болница може да затвори врати заради
Коментари Харесай

Хематологичното отделение в Бургаската болница може да затвори врати

Хематологичното поделение в Бургаската болница може да затвори порти поради липса на клиничен хематолог. Близо два месеца отделението няма шеф, няма и искащи за поста. И до момента в който някои от пациентите са разпределени по други отделения, единственият излаз за страдащите от болести на кръвта е пътешестване до други градове.

Бургас

Мануела Михалева е с диагноза „ таласемия майор ". От 13 години се лекува в отделението по хематология. Вече трети месец се постанова да пътува до Варна.
Манула Михалева - „ Ако прескочим, съдбовно е, няма по какъв начин да прескочиш кръвопреливане. Имаше хора, изписаха ги, не знам дали са в други отделения, само че нито личният състав, нито отделението действа. " доктор Бойко Миразчийски - изпълнителен шеф на УМБАЛ-Бургас: „ Отделението не е закрито, сега сестрите и другите сътрудници са командировани в други отделения, където да работят. "
В отделението би трябвало да работи клиничен хематолог или експерт на цивилен контракт. Проблемът обаче е огромен, тъй като в Бургас има единствено трима експерти.
доктор Бойко Миразчийски - изпълнителен шеф на УМБАЛ-Бургас: „ Имаме безусловно казано период до края на месеца да намерим експерт клиничен хематолог, уви, това наподобява все по-трудно и по-трудно, тъй като от две месеца ние търсим подобен експерт. "
От Община Бургас обявиха, че имат подготвеност да дават жилище на искащ да работи в Бургаската болница лекар-хематолог.
Йорданка Ананиева - заместител кмет на община Бургас: „ Имаме от тази година и профилиран фонд за поддръжка на специализации, тъй че млади лекари, които желаят да специализират хематология, могат да се извърнат към Община Бургас за поддръжка ".
Двама млади лекари към този момент специализират клинична хематология, само че те ще завършат чак след 2 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР