Хелзинки. Мощна зимна буря премина през големи части от Северна

...
Хелзинки. Мощна зимна буря премина през големи части от Северна
Коментари Харесай

AP: Бурята „Малик“ връхлетя Северна Европа, най-малко четирима души загинаха

Хелзинки. Мощна зимна стихия мина през огромни елементи от Северна Европа през почивните дни, убивайки минимум четирима души, унищожавайки къщи и коли, затваряйки мостове и причинявайки наводнения и спирайки превоза, оставяйки хиляди семейства без електричество, оповестява Associated Press .

Бурята Малик настъпваше в северния район в неделя, носейки мощни пориви напразно и значителни дъждове и снеговалежи в Дания, Финландия, Норвегия и Швеция.

Малик доближи до скандинавския район и Северна Германия късно в събота, откакто се реалокира от Англия. Там бурята аргументи безпорядък с материални вреди и огромни тапи, удари изключително мощно Шотландия.

В Шотландия момче и 60-годишна жена бяха убити в събота от падащи дървета, когато мощните ветрове достихгнаха северните елементи на Англия.

Пориви напразно със скорост над 100 благи в час (160 км/ч) са докладвани в елементи на Шотландия, причинявайки всеобщи разстройства в превоза и спирания на тока в десетки хиляди домове.

Никола Стърджън, първият министър на страната, предизвести, че друга стихия, която би трябвало да удари района в неделя, може да бъде „ по-тежка за елементи от Шотландия “ от предстоящото.

В Дания прекалено мощните ветрове с пороен дъжд провокираха краткотрайното затваряне на няколко моста в събота, в това число основния пътен и железопътен мост Ересунд, свързващ Копенхаген и шведския град Малмьо.

Датски медии оповестиха, че 78-годишна жена е починала в следствие от тежки пострадвания след рухване при мощен вятър. В прилежаща Германия локални медии оповестиха, че мъж е умрял в събота, откакто е бил ударен от билборд, който е бил развинтен от бурята.

Наводненията в доста елементи на Дания предизвикаха обилни материални вреди. В полицията е подаден сигнал за няколко пътни произшествия, породени от падащи дървета и летящи парчета.

Южните елементи на Швеция също бяха мощно наранени и хиляди семейства останаха без електричество до неделя следобяд. Фериботите до остров Готланд в Балтийско море бяха анулирани поради мощен вятър.

Сериозни вреди на къщи, коли и лодки, наред с други неща, бяха докладвани в Норвегия, до момента в който мощният снеговалеж в цяла Финландия аргументи пътни произшествия и наруши придвижването на рейсове и влакове в елементи от страната.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР