"HelpKarma" отказва с абсурдни аргументи финансиране за 10-годишния Денислав Георгиев

...
"HelpKarma" отказва с абсурдни аргументи финансиране за 10-годишния Денислав Георгиев
Коментари Харесай

Нова измама! HelpKarma отказва помощ на Дени от Враца в борбата с левкемията

"HelpKarma " отхвърля с неуместни причини финансиране за 10-годишния Денислав Георгиев от Враца в битката с левкемията, разкри Мария Цънцарова в продължение на следствието си за скандалната фондация, написа Lupa.bg.
Детето сега е клиника в Израел с рецидив на левкемия. Родителите му незабавно търсят 150 000 $ за трансплантация на стволови кафези, настрана се заплаща престоят в болничното заведение.



"HelpKarma " е отказала да записва акция за Денислав, тъй като към този момент не се занимавала с нови случаи.
Но в сметките на фондацията има към 50 000 лв., които са дарени за други деца, умряли в това време от рак. Родителите им споделят пред Би Ти Ви, че желаят събраните за техните деца суми да идат за Денислав, само че фондацията отхвърля, тъй като момчето няма акция на тяхната платформа, а няма, тъй като ХелпКарма отхвърля и това. Получава се типичен Параграф 22, в който на карта е заложен животът на 10-годишно момче.
„ Ние сега сме в Тел Авив, в клиника Сураски, където към този момент мина първата химиотерапия и чакаме вероятно положителни резултати, с цел да пристъпим към трансплантация “, споделя Жени Николова, майката на Денислав.
„ Аз подадох молба за разкриване на акция в "HelpKarma ". Като мощно се надявах да бъде утвърдена тази акция. Там имаме майки, с които сме близки познати, с които сме лежали дружно в детската онкохематология в Пловдив и за жалост, техните дечица не са измежду живите. Тези майки имаха предпочитание да дарят за Дени паричките, които за него са жизненоважни сега. Но получих отвод от "HelpKarma ", под предлог, че сега не одобряват нови акции. Без пояснение, без конкретизиране за какво “, разкрива Жени.
„ За страдание, следва ни най-тежката борба, за жалост, тя към момента не е почнала. Трансплантацията е комплицирано нещо. Надявам се Дени да успее безпроблемно да се оправи с това “, споделя майка му Жени.
В писмо до Би Ти Ви от ноември предходната година притежателят на платформата "HelpKarma " Константин Кръстев твърди, че по сметки на фондацията има съвсем 5 милиона и 200 хиляди лв., събрани от донори.
"Какво се случва с тези средства след следствието ни, чакаме да научим от прокуратурата. От държавното обвиняване оповестиха, че разпитите не престават, иззели са огромен размер документи, а инспекцията им ще продължи най-малко още месец и половина ", споделя Цънцарова.
Всеки, който желае да помогне на Денислав, може да го направи на:
Дарителска сметка: BG08UNCR70001524243279
БАНКА: UniCredit Bulbank
Титуляр: Денислав Димитров Георгиев
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР